Full dommerstrid

Erkjenner ikke straffskyld for de 50 millionene Økokrim mener han har lurt til seg. Forsvarerne åpnet retten med å tvile på meddommerens habilitet.

NEKTER STRAFFSKYLD:  Finansmannen Christer Tromsdal nekter straffskyld for alle tiltaltepunktene han er tiltalt for. Advokatene Karl Nicolai Vogt Skjerdal (t.v.) og Erling Olav Lyngtveit forsvarer Tromsdal. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Finansmannen Christer Tromsdal nekter straffskyld for alle tiltaltepunktene han er tiltalt for. Advokatene Karl Nicolai Vogt Skjerdal (t.v.) og Erling Olav Lyngtveit forsvarer Tromsdal. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag startet rettsaken mot Christer Tromsdal i Oslo tingrett. Tromsdal er tiltalt for grovt bedrageri etter å ha forledet flere banker for å sikre seg bolig- og forbrukslån for omlag 50 millioner kroner. Den største delen av tiltalen dreier seg om kjøp og salg av to hoteller i Sverige.

Saken åpnet med at den ene av Tromsdals forsvarere, Karl Nicolai Vogt Skjerdal, stilte spørsmål ved meddommer Trond Weltziens habilitet. Weltzien har sjøl jobbet i DnB Nor, som er fornærmet i saken.

Tilknyttet DnB Nor Ifølge tiltalen skal Tromsdal ha forledet DnB Nors bank i Moss til å utbetale 15 millioner kroner i lån som betaling for et tomteområde i Tvedestrand kommune. Økokrim mener Tromsdal skal ha lurt banken til å tro at han hadde en bedre økonomi og betalingsevne enn det han i virkeligheten hadde.

Etter en pause erklærte hoveddommer Oddmund Svarteberg, etter konsultasjon med en annen dommer, at meddommeren ikke var inhabil blant annet fordi det er seks år siden han jobbet i banken, hvor han arbeidet med pensjoner.

Forsvarsadvokatene mente likevel at retten skulle vurdere dette på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer