Full drapsalarm i Drammen

56-åring ble funnet død på onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fastslår søndag kveld at den 56 år gamle mannen som onsdag ble funnet død i Drammen, etter all sannsynlighet er blitt drept.

Ved teateret

Mannen ble funnet av ei venninne i sin egen leilighet på Gamle kirkeplass i Drammen sentrum i 19-tida på onsdag. Leiligheten ligger i nabobygningen til Drammens Teater.

- Det er ikke én enkeltfaktor, men snarere summen av hele etterforskningen - blant annet åstedsundersøkelsene, avhørene og obduksjonen - som gjør at vi nå er ganske sikre på at det dreier seg om et drap, sier seksjonsleder Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har hele tida etterforsket dødsfallet som «mistenkelig», men etter det Dagbladet.no erfarer, skal de hele tida ha hatt drap som utgangspunkt, siden 56-åringen ble funnet med synlige skader.

Grov vold

- Har dere funnet noe drapsvåpen?

- Det eneste jeg kan si, er at 56-åringen er blitt utsatt for grov vold, svarer Grøttland, som opplyser at politiet ikke har noen formening om motiv og heller ikke har noen etterlyste eller mistenkte i saken.

SENTRALT: 56-åringen ble funnet i sin egen leilighet i denne bygården i Drammen sentrum, like ved teateret. Foto: SCANPIX
SENTRALT: 56-åringen ble funnet i sin egen leilighet i denne bygården i Drammen sentrum, like ved teateret. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva skjer videre i etterforskningen nå?

- Det er fortsatt mange som skal avhøres, og vi fortsetter med den taktiske og kriminaltekniske etterforskningen, sier seksjonsleder Grøttland til Dagbladet.no.

Drammens-politiet får hjelp av Kripos i etterforskningen.

Drapsofferet, som var sjømann, er ukjent for politiet.