Full drapsalarm i natt

Det ble i natt slått full drapsalarm etter at ei 16 år gammel jente ble funnet død i en tomannsbolig i Son i Vestby. Ei rute er blitt knust i huset, og jenta skal ha blitt funnet med alvorlige ytre skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SON (Dagbladet): Politiet trodde i natt at jenta var blitt drept. Tre teknikere fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) kom i natt til åstedet, som ligger i Son sentrum i Vestby kommune.

Den 16 år gamle jenta ble funnet død klokka 20.50 i går kveld. Jenta ble funnet i familiens hus i Son sentrum. Det er skadene på 16-åringen som er årsaken til at politiet i natt mente jenta var blitt drept.

Ytre skader

Det var venner av jenta som fant henne og slo alarm. De skulle ha henne med på fest.

Den 16 år gamle jenta skal tidligere på kvelden ha vært på en fritidsklubb i Son. Dagbladet får bekreftet at jenta var alene hjemme. Hennes mor var bortreist. Tomannsboligen, et toetasjes hvitt hus, ligger i Son sentrum, og jenta bodde der sammen med sin mor og yngre søster.

- Avdøde bor i boligen. Vi etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. Jenta har ytre skader, men jeg kan ikke si noe om hvilke skader det er snakk om, sa politioverbetjent Klaus Henning Os ved Vest lensmannskontor til Dagbladet ved 00.30-tida i natt.

Åstedet ble i natt sperret av. Kriminalteknikerne begynte i natt den omfattende jobben med å sikre spor på åstedet.

Inntrengere

Dagbladet kjenner til at etterforskerne i natt jobbet ut fra teorien om at det hadde vært inntrengere i tomannsboligen. Ifølge Dagbladets opplysninger, skal ei rute ha blitt knust på venstre side av inngangsdøra til huset. Også TV'en skal ha blitt delvis ødelagt, selv om den sto på da vennene meldte fra om dødsfallet. 16-åringen skal ha blitt funnet liggende på stuegulvet.

- Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte disse opplysningene. Vi etterforsker nå saken med full styrke, sa politioverbetjent Os i natt.

Krisehjelp

Vennene skal ha sett det knuste vinduet og blod på innsiden. Dermed kontaktet de politiet og ambulanse. Vennene og andre som kom til stedet da ryktet spredte seg, samlet seg i natt på Son Kro. Der fikk de krisepsykiatrisk hjelp fra lege, psykolog og prest. Dødsfallet har rystet lokalmiljøet. På samlingsstedet på Son Kro var folk i sjokk og gråt.

Jenta blir beskrevet som populær blant sine jevnaldrende. Hun skal blant annet ha vært instruktør i en danseforening.

Politiet hadde ved 01-tida ikke pågrepet noen, men en rekke vitner satt da i avhør.

SIKRER SPOR: Politiet jobbet i natt på spreng for å sikre seg spor etter dødsfallet i Son, Akershus. Politiet mener den 16 år gamle jenta har blitt drept.