Full drapsalarm: KLAPPJAKT PÅ TORPEDOER

ASKER/OSLO (Dagbladet): Oslo-politiet kan stå overfor det første torpedo-drapet i Norge. Det er slått full drapsalarm etter at en 57 år gammel forretningsmann ble funnet død ved en bussholdeplass fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

57-åringen ble funnet død av en tilfeldig forbipasserende politipatrulje i et busstopp ved Hvalstad i Asker klokka 20.28 fredag kveld. Etter all sannsynlighet var mannen blitt dumpet ved bussholdeplassen.

Kidnappet i januar

Etter det Dagbladet kjenner til, har 57-åringens nærmeste familie forklart til politiet at de frykter han har blitt kidnappet av torpedoer, som til slutt forårsaket hans død. Det er ikke funnet ytre skader på mannen.

57-åringen ble 27. januar i år kidnappet i en garasje på Marienlyst i Oslo. To menn ikledd finlandshetter truet mannen med pistol og stjal pengene han hadde på seg. Deretter ble han dumpet i Maridalen i Oslo, i forkommen tilstand.

Trolig hadde kidnappingen med 57-åringens forretninger å gjøre. Forholdet ble anmeldt, men politiet har fortsatt få spor å gå etter.

Kona meldte fra

Oslo-politiet jobber nå ut fra teorien om at 57-åringen, som eier en dagligvareforretning på Grünerløkka i Oslo, to ganger skal ha blitt kidnappet av torpedoer-fra den samme garasje i Oslo.

Siste observasjon av 57-åringen i livet ble gjort rundt klokka 18.30 fredag kveld. Vi vet han var på vei ned i garasjen for å hente bilen, men bilen ble funnet stående igjen i garasjen med den ene døren åpen, opplyser politiavdelingssjef Laila Back ved voldsavsnittet på Oslo politikammer.

Kona meldte han savnet etter at han ikke dukket opp til avtalt tid.
Mannen ble ved halv ni-tiden funnet av en politipatrulje fra Asker politistasjon. Politiet sperret umiddelbart av et stort område.

-Vi er absolutt i startfasen av etterforskningen. Til nå har vi ikke snakket med noen som har sett eller hørt noe, sier Back.

Dør til dør

Hele nabolaget rundt garasjen på Marienlyst i Oslo er saumfart av politiet, som også har gjenomført dør-til-dør-aksjon i området.

Marienlyst Garasjer A/S, som ligger like ved NRK på Marienlyst, brukes av både privatpersoner og bedrifter.

Viking bilberging hentet mannens bil_en 90-modell Audi 100 Avant_ved halv to-tida natt til søndag.

Dagbladet var i går kveld i kontakt med familien til avdøde, men de ville ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

57-åringen hadde verken penger eller identifikasjonspapirer på seg da han ble funnet. Dagbladet får opplyst at mannen ikke har tilhørighet i noe kriminelt miljø. Ifølge Oslo-politiet er mannen ikke tidligere straffet.

Få spor

- Obduksjonsrapporten gir oss ikke en entydig dødsårsak. Vi har så langt ingen svar, og vi fortsetter etterforskningen med full styrke på mandag, sa politiinspektør Gunnar Larsen til Dagbladet ved 21.30-tiden i går kveld.

Mannen døde neppe av de mindre skadene han ble påført, men Oslo-politiet utelukker ikke at han døde som følge av påkjenningen av å bli bortført.

Politiet holder alle muligheter åpne, men det er ikke tvil om at de nå er på jakt etter en eller flere gjerningsmenn. De leter også etter et motiv for ugjerningene. Etter det Dagbladet forstår, er 57-åringens forretninger også viktig i denne sammenhengen.

Politiinspektør Gunnar Larsen