Full elbil-klinsj

Frp vil la elbilistene betale for løse bompengestriden, men statsministeren viser til avtalen partiet inngikk på Granavolden for bare fire måneder siden.

AVTALE: Fremskrittspartiet vil ha moms på elbiler allerede fra neste år, men statsminister Erna Solberg (H) viser til regjeringsplattformen som de fire partiene på borgerlig side ble enige om på Granavolden 17. januar. Video: Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingenting tyder på at bompengestriden blant regjeringspartiene er løst. Frp vil ha moms på elbiler, men det sier regjeringspartner Venstre blankt nei til. Fra før er det strid innad i regjeringen om finansieringsmodellen som kalles veiprising.

Det er i dagens Dagbladet at Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad går ut og krever full moms på elbiler allerede fra neste år. Det kan gi 7 milliarder til statskassa, som Frp mener kan brukes til å kutte i bompengene.

- Vi ser nå et folkelig oppgjør mot bompenger over hele landet. Bilistene har betalt for mye over lang tid, og nå er det naturlig at også elbilene bidrar til spleiselaget, sier Frps finanspolitiske talsmann, Sivert Bjørnstad, til Dagbladet i dag.

Han vil ha dette på plass allerede fra neste år, noe som innebærer at endringene må skje i statsbudsjettet som legges fram i høst.

Må endre regjeringsplattformen

Skal elbilene bli ilagt moms må Frp få med seg Høyre, Venstre og KrF på å endre Granavolden-erklæringen, der det heter at elbilfordelene - inkludert momsfordelene - skal gjelde hele perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.