Full eldrekrangel:
Ap går i strupen på Høie for «svakt lederskap»

Ap roser Frp-nestleder Per Sandbergs innrømmelse av eldrebom. Nå må helseministeren rydde opp, mener de. 

KRITISERES: Ap går i strupen på helseminister Bent Høie (H) for det de mener er svakt lederskap på helseområdet.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRITISERES: Ap går i strupen på helseminister Bent Høie (H) for det de mener er svakt lederskap på helseområdet.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandberg innrømmet denne uka at egen regjering ikke har å ha gjort nok for eldre.

Prøveprosjektet om statlig finansiert eldreomsorg - en av Frps store seire i regjering - ser nemlig ut til å koke bort i kålen.

- Det skulle liksom være eksempelet vi kunne hvile på, men det blir det ikke. Det blir ikke den suksessen vi hadde håpet på, sa Sandberg til Dagbladet.

Samtidig gikk han langt i å innrømme at regjeringen ikke hadde gjort nok for eldre, ved at man «ikke har fått til det krafttaket som trengs»

Stortingsrepresentant i helse- og omsorgskomiteen, Tove Karoline Knutsen (Ap), synes det er bra at Frp-nestlederen innrømmer nederlag.

Men mener Sandbergs uttalelser viser at partiet står i spagat.

Frps eldregeneral Bård Hoksrud har nemlig forsvart prosjektet om statlig finansiert eldreomsorg heftig ved flere anledninger.

- Sandberg er den eneste i partiet som har turt å innrømme fiaskoen, og han bør ta en prat med Bård Hoksrud som reiser land og strand rundt og sier at det er Ap som har skylda for at det gikk som det gikk, sier stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen (Ap) til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer