Full etterforskning etter knivdrama på Sunnmøre

Fortsatt alvorlig for to som ble knivstukket i Sande.

 JOBBET PÅ VERFT:   Tre utenlandske arbeidere tilknyttet Myklebust verft i Sande på Sunnmøre ble i går kveld stukket med kniv. Tilstanden er alvorlig for to av ofrene. En mann i 30-åra er pågrepet for knivstikkingen.
Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
JOBBET PÅ VERFT: Tre utenlandske arbeidere tilknyttet Myklebust verft i Sande på Sunnmøre ble i går kveld stukket med kniv. Tilstanden er alvorlig for to av ofrene. En mann i 30-åra er pågrepet for knivstikkingen. Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Tilstanden er fortsatt alvorlig for to av ofrene etter knivdramaet i Sande i går kveld.

Politiet fikk meldinga om knivdramaet i en brakkerigg tilhørende Myklebust verft i Sande på Sunnmøre klokken 19.40 i går kveld. Snaue tjue minutter senere hadde politiet fått kontroll på det de mener er gjerningsmannen.

Alvorlig for to Fire personer skal ha vært involvert i krangelen på brakkeriggen, en krangel som etter hvert utviklet seg til et knivdrama der tre personer ble påført flere knivstikk av fjerdemann.

En person ble fraktet til sykehuset i Volda, de to andre ble stabilisert på stedet før de ble fraktet med helikopter til Ålesund sykehus.

Alle de fire arbeider ved Myklebust verft, men er innleid gjennom et annet selskap.

- Det jeg kan opplyse nå er at tilstanden er alvorlig for to av de skadde, sier operasjonsleder John Kåre Flo til Dagbladet.

- Er det snakk om livstruende skader?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det eneste vi har å opplyse om er at tre personer ble fraktet til sykehus, to med alvorlige skader. Fjerdemann ble pågrepet av oss og sitter nå her på politihuset i Ålesund.

Mange vitner Politiet vil ikke si noe om bakgrunnen for knivdramaet som oppsto, men opplyser at alle de involverte har samme nasjonalitet.

Ifølge politiet har mange av beboerne på brakkeriggen vært vitner til hendelsen. Flere av disse ble avhørt av politiet på stedet utover kvelden og natta.

Den pågrepne mannen er ennå ikke avhørt, men politiet vil vurdere tilstanden til mannen utover dagen med tanke på avhør.

- Hva har politiet gjort på stedet?

- I tillegg til avhør av vitner så har vi sikret åstedet og foretatt rundspørring. Det arbeides også med tekniske undersøkelser på brakkeriggen.

Så langt er dette etterforskning som utføres av egne folk. Behov for bistand vil eventuelt bli vurdert etter hvert, sier John Kåre Flo.