Full etterforskning

HAUGESUND (Dagbladet): Etter det Dagbladet forstår, har politiet startet full etterforskning mot flere navngitte ungdommer i Kopervik. Flere av disse ungdommene er tidligere avhørt, men mangler et vanntett alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var imidlertid ingen i går kveld som ville bekrefte disse opplysningene.

Advokat Arvid Sjødin som forsvarer den drapstiltalte Karmøy-mannen (20), avslørte for åpen rett i går en gedigen polititabbe. Da en av betjentene ved Avaldsnes lensmannskontor på Karmøy ble eksaminert, viste advokaten at politiet ikke hadde gjort jobben sin.

Arvid Sjødin spurte lensmannsbetjenten om det var riktig at han hadde avhørt en navngitt mann fra Skår-området, noe politimannen bekreftet.

- Han forklarte for deg at han ikke hadde vært på Gamle Sundveg på en uke, mens hans kamerat forklarte at han hadde vært der dagen før drapet. Moren til mannen du avhørte, slår også sprekker i guttens forklaring. Hvordan var det mulig å overse dette? spurte advokaten.

Lensmannsbetjenten ble svar skyldig, men forklarte at det var etterforskningsleder Ståle Finsal som satte ut arbeidsoppgavene og seinere analyserte detaljene i avhørene.