Full far i baksetet

En 15-åring med sin 12-årige kamerat i passasjersetet ble stoppet av lensmann Tormod Thorbjørnsen. Bak satt hans fulle far og drakk øl. Mannen i 40-åra var på fisketur med sønnen og et par av hans kamerater ved Siljan i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen ble stoppet fordi lensmann Tormod Thorbjørnsen og betjent Thomas Tingberg la merke til at sjåføren hadde problemer med å holde stø kurs på den smale og svingete grusveien i Grorud-traktene ved Siljan i Telemark. Den sivile politibilen tok derfor opp jakten på den eldre Mazda personbilen.

- Vi innhentet snart bilen. Den kjørte ikke fort, og det var lett å skjønne at sjåføren manglet mye rutine. Vi kom oss opp på siden, og gutten stanset straks vi gjorde tegn, sier Thorbjørnsen.

De ble bestyrtet da de oppdaget en åpenbart beruset person i 40-årene i baksete. Der satt han med en pilsflaske i handa, skriver Telemarksavisa. De øvrige tre personene i bilen var en 17-årig gutt i baksete, en 12-åring i passasjersete og mannens sønn på 15-år bak rattet. Ifølge Thorbjørnsen presenterte den fulle faren seg, og mumlet noe om øvelseskjøring.

Fisketur

Målet for bilturen var kolonialbutikken i Oppdalen. De fire kom fra en campingplass på Tokleiv i Siljan, og hadde kjørt en halv mils tur da de ble stanset. Lensmannen tok umiddelbart beslag i førerkort og bilnøkler da alkoholtesten slo ut på rødt. Faren ble deretter bragt til lege for blodprøve.

- Det er noe av det mest sjokkerende jeg har vært borti når det gjelder trafikksaker, sier lensmann Thorbjørnsen.

Han spår at den lille handleturen vil få konsekvenser i rettsapparatet for 40-åringen.