Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full far kjørte over full sønn

Sønnen sovnet i veikanten på vei hjem fra fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der ble han påkjørt av sin snydens fulle far som hadde vært på samme fest. Sønnen slapp fra det med brukket arm.

Smertefullt

Den utrolige historien stammer fra Grimstad i fjor sommer. Nå er den 57 år gamle faren dømt til 40 dager fengsel, skriver Agderposten.

Far og sønn hadde vært på en fuktig fest, og utpå natta forlot de festen. Sønnen skulle hjem, faren dro for å hente mer å drikke.

På vei hjem sovnet sønnen i grøftekanten. Der ble han funnet av en kvinne som var på vei til festen for å hente kjæresten. Mens hun stod i veikanten og forsøkte å få mannen på bena, kom faren kjørende. Han dundret forbi og så aldri sønnens arm som stakk ut i veibanen. «Plutselig krøket han seg sammen i smerte. Mannen i bilen kjørte over armen til mannen i veikanten» forklarte kvinnen i retten.

Nektet på historien

Der nektet både far og sønn for at historien stemte. Isteden mente de det var kvinnen som hadde kjørt på sønnen. Dette avfeide Aust-Agder tingrett. Kvinnens forklaring ble lagt til grunn, sammen med forklaringer fra andre vitner som etter hvert kom til ulykkesstedet. «Tiltaltes kjøring var risikofylt i det mange mennesker gikk langs veien til og fra festen med 80 gjester», heter det i dommen.

Sammenholdt med politiets tekniske funn, sendes nå Grimstad-mannen 40 dager i fengsel. Blodprøven av 57-åringen viste en promille på 1,77. I tillegg til fengselsstraffen ila retten mannen 11.000 kroner i bot. I tillegg fradømmes han retten til å kjøre bil på tre år. På toppen må Grimstad-mannen ut med 4.000 kroner i saksomkostninger.

NEKTET:</B> I retten nektet faren for at han hadde kjørt på sønnen, men ble ikke trodd.