Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full fart inn i politikken

NEW YORK (Dagbladet): Da Chelsea Clinton i 1993 flyttet inn i Det hvite hus, var hun en 12-åring med tannregulering og bollekinn. Nå tyder mye på at Chelsea (19) har fått politiske ambisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstedatter Chelsea kan bli enda en Clinton i amerikansk politikk.

Hun har tatt et semester fri fra Stanford-universitetet for å hjelpe mamma Hillary med hennes valgkamp i New York. Chelsea har også vært president Bill Clintons følge på flere statsbesøk det siste halvåret.

Som lita jente trenet Hillary og Bill opp Chelsea til å tåle motstand og urettferdige beskyldninger. Det skjedde ved frokostbordet, og den alvorlige leken viste seg å være meget nyttig under riksrettsaken mot president Clinton.

Nær sin far

Selv om det kom klart fram at Chelsea hadde voldsomme oppgjør med sin far etter avsløringene om Monica Lewinsky, er forholdet mellom far og datter tilsynelatende svært godt nå. Chelsea har stilt opp som en slags førstedame for sin far, mens Hillary kjemper for en senatsplass for New York.

Chelsea fulgte sin far til Kosovo, og hun var med ham nylig på en fire dagers reise i Afrika. Og det er ikke mye igjen av den keitete jentungen. Chelsea synes å trives i rampelyset, som sin mor og far, og hun oppfører seg avslappet og velformulert overfor pressen.

Ikke lenger fredet

Chelsea var i alle år fredet av pressen, noe presidentparet har takket amerikansk presse for i etterkant. Nå er fredningstida over, og Chelseas nye kjæreste, Jeremy Kane(21), har fått mye oppmerksomhet den siste tida. Ifølge kilder i Det hvite hus godtar presidenten datterens kjæreste og har vært sammen med dem begge når han har vært på besøk på Standford-universitetet i California hvor begge studerer.

Jeremy har som språkstudent vært lærling i Det hvite hus i sommer og jobbet i staben som skriver taler. Han var med Chelsea på demokratenes landsmøte i Los Angeles i august, og Chelsea har besøkt Jeremys familie i Los Gatos i California hvor de bor.

Sjarm og vett

Foreløpig har Chelsea vært flink til å holde seg i bakgrunnen. Da pressefolk møtte henne på US Open for få dager siden, beklaget hun at hun ikke kunne snakke med pressen. «Jeg får ikke lov», sa hun og smilte sjarmerende. På veien med mamma vil det muligens være noen kommentarer å hente.

Som jentunge i Det hvite hus kalte Secret Service-folkene Chelsea for «Energy». Blandingen av voldsom energi, åtte års trening i topp-politisk liv og erfaring fra statsbesøk og politiske kampanjer har muligens fått Chelsea til å tenke en karriere i politikk og ikke som barnelege slik planene var.