Gjenåpningen av Norge

Full fest i gatene

Etter 562 dager med restriksjoner kunne man endelig feire gjenåpningen av landet igjen.

TJUVSTARTET: Petter Stordalen skulle telle ned til kl 16.00, men han var litt for ivrig. Video: Marie Røssland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

Etter over ett og et halvt år med inngripende coronatiltak, kunne nordmenn omsider droppe enmetersregelen og andre tiltak klokka 16 lørdag ettermiddag. Det ble feiret med gruppeklem på The Hub, et av Petter Stordalens hoteller på Jernbanetorget i Oslo.

- Det er mye fullere her nå enn på åpningen av hotellet. Jeg har aldri sett så mange mennesker. De som sjekker inn på hotellet må gå bakveien, fordi de kommer ikke inn til resepsjonen, sier Stordalen til Dagbladet - bare minutter etter klokka 16.

FEST HELE NATTA: Petter Stordalen kommer ikke til å prioritere søvnen dagen landet åpner. Video: Marie Røssland. Reporter: Stian Drake. Vis mer

- Nå blir det fest hele natta?

- I natt sover jeg ikke. Jeg kaster ikke bort den ene lørdagen etter å ikke ha fått lov til å klemme, feste, danse i 562 dager, sier han.

Hotellkongen startet nedtellingen og sprettet konfettien allerede klokka 15.58. Han forteller til Dagladet at han i kveld skal ut med gode venner og «drikke, le og prate om at vi endelig er tilbake».

- Som 17. mai

På Scotsman har gjenåpningsglade nordmenn allerede inntatt uteserveringen - en knapp time etter at de aller fleste tiltakene ble lempet på.

Dagbladet møter Simon og Nina Thorbjørnsen på Scotsman, som betegner det som «en gledens dag».

- Det var som 17. mai. Det tjåka fullt - akkurat som 17. mai. Det var helt unikt å oppleve, sier Nina.

FESTSTEMING: Nina og Simon Thorbjørnsen har tatt turen til Scotsman i Oslo for å feire gjenåpningen av Norge. Video: Marie Røssland. Reporter: Stian Drake. Vis mer

Bryllup

I Oslo har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) oppfordret til full fest, og håper innbyggerne benytter seg av både kultur- og uteliv denne helga.

Selv skal han i et bryllup lørdag kveld.

- Det skal bli gøy, men jeg har sett bilder fra byen. Det begynner å ta av, og jeg tror det blir en uforglemmelig kveld og natt i Oslo, sier Johansen.

- Hva tenkte du da du så de første bildene fra byen?

- Dette kommer til å bli heftig, tenkte jeg, for å være ærlig, sier han.

BLIR HEFTIG: Raymond Johansen tror første kvelden etter gjenåpningen blir minneverdig. Video: Marie Røssland. Reporter: Stian Drake. Vis mer

Fyrverkeri og konsert

Det er ikke bare i hovedstaden at det vil bli feiring.

I Stavanger markeres gjenåpningen med både taler og fyrverkeri i sentrum, har ordfører Kari Nessa Nordtun fortalt.

Også i Trondheim arrangeres det åpningsfest, hvor blant andre Åge Aleksandersen vil holde gratiskonsert i Midtbyen, skriver Adressa.

- Det er masse ting som skjer i byen med kammermusikkfestival og en rekke arrangement. De ble selvfølgelig veldig glad for å kunne ha flere i publikum enn de ellers ville hatt. Så ser jeg jo også at nattklubbene åpner, og det er fint, for vi har hatt noen utfordringer med veldig utagerende natteliv med studentfester, og kan jo håpe at nattklubbene tar litt over for det, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer