Full, festkledd mann gikk seg bort på Ulriken i Bergen. Ringte politiet

- Han lurte på om han skulle gå til høyre eller venstre.

Arkivfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
Arkivfoto: Håkon Eikesdal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag morgen fikk politiet i Bergen et noe uvanlig oppdrag i hendene. Da ringte nemlig en full, festkledd mann til politiet.

Han hadde bestemt seg for å ta seg en fjelltur, opp på et av de syv fjell, Ulriken, men klarte ikke å finne veien ned igjen.

Høyre eller venstre?

Operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Vest politidistrikt innrømmer at telefonsamtalen som innkom førte til litt lattermild stemning, men også noe fortvilelse.

- Han hadde først ringt ei venninne, men så ringte han oss for å få hjelp til å finne veiene. Han stod ved en fjellhytte, disse hyttene er nummererte, og lurte på om han skulle gå til høyre eller venstre for å komme seg ned, forteller Eidsnes.

Den festkledde mannen i 30-årene har altså, formodentlig etter et nachspiel, trasket helt opp til Ulrikens topp og et lite stykke innover til et tjern, ved byfjellshytta Fjellsol.

Turgåer hjalp

Politiet bestemte seg for å sende avgårde en patrulje slik at den berusede mannen ikke rotet seg mer bort, og det hele utviklet seg til en leteaksjon.

- Vi har fått klarert med Hovedredningssentralen at vi kan bruke Ulriksbanen, forteller Eidsnes, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer