Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full flypassasjer startet luftkamp

En full nordmann havnet i et ellevilt slagsmål i 10 000 meters høyde over India - på vei fra København til Bangkok. Nordmannen ville ut av flyet for å praie en drosje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I timevis var Anne Brit Sommervoll (40) vitne til bråket den desperate nordmannen utløste på flyet til Bangkok. Underveis hjalp hun til med å berolige mannen.

- Bakerst i flyet satt folk og oppførte seg som om det var en actionfilm de så på. De heiet og ropte mens slagsmålet med nordmannen pågikk, sier Anne Brit Sommervoll, som bor i Stavanger.
Hun forteller at bråket startet med at nordmannen skjelte ut kabinpersonalet på norsk. Ordbruken var trakasserende.

Verre og verre

- Heldigvis skjønte de ikke hva han sa. Han slåss litt med seg selv og skadde hånden sin, og knuffet litt på personalet. Deretter ble det bare verre, sier Sommervoll.

Turen med ruteflyet fra Thai Airways fra København til Bangkok den 10. desember i fjor ble ekstrem. I likhet med andre passasjerer fikk ikke Sommervoll ett minutts søvn de 11 timene turen varte.

Etter at han hadde skjelt ut personale forsøkte han å åpne nødutgangen. Han knuste et bord. En svenske roet ham ned.

- Men plutselig reiste han seg igjen og tok kvelertak på svensken. Så var det i gang igjen, sier Sommervoll.
Endelig greide en kraftig danske å legge nordmannen i gulvet. Da gikk Sommervoll fram. Fra den andre siden kom en thailandsk passasjer som var utdannet politi. Sammen holdt de ham fast, mens politimannen masserte nordmannen i tinning og hodebunn for å roe ham ned.

I går viste den danske avisa B.T. private bilder fra rabalderet over New Delhi.

Bildene viser en kraftig danske som har tatt tak i situasjonen som ifølge passasjerer på flyet hadde kommet ut av besetningens kontroll.

Ville ut

En av passasjerene på flyet, danske Ole Troelsø, forteller dette til avisa B.T.:

- Ved tretida (om natta) våknet de fleste med et rykk. En nordmann i 25- 30-årsalderen var kommet i klammeri med en likesinnet svenske. Nordmannen var svært utilfreds med at svensken hindret han i å åpne nødutgangen.
Ole Troelsø forteller til avisa at personalet om bord forholdt seg passivt da forskjellige passasjerer havnet i slagsmål med nordmannen. Etter en halvtimes tid med rabalder ble det for mye for en kraftig danske. Han ba nordmannen roe seg, men fikk slag i ansiktet som svar.

Hodet mot taket

Da startet slagsmålets «finale»:

- Etter noen minutters kamp fikk nordmannen inn et par treffere på dansken, som grep mannen i kragen og dunket hodet hans mot taket, forteller Ole Troelsø.
Personalet om bord dukket på dette tidspunktet opp med plastsnorer som de etter hvert fikk bundet fast nordmannen med.

Den danske svømmeren Mette Jacobsen var om bord i flyet - på vei til VM i Perth i Australia. Hun forteller samme historien som Ole Troelsø - men legger til at nordmannen også brøt av et matbrett som han kastet framover i flyet.

Den siste delen av turen satt nordmannen mellom to dansker som passet på.

Vel framme i Bangkok fikk nordmannen forlate flyet - uten at noe mer skjedde.

HJALP TIL: Anne Britt Sommervold (40) strøk den desperate nordmannen over armene for å roe ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!