Kjeden Trygge Barnehager skiller ut 83 barnehager i egne selskaper

Full forvandling i barnehagekjempe

Trygge Barnehager har returnert 900 millioner kroner til egne barnehageselskaper - og omdannet dem til eiendomsselskaper.

SKILLER BARNEHAGER OG EIENDOM: - Drift av barnehage og drift av eiendom er to ulike bransjer, som krever hver sin ulike kompetanse og systemer. Det er derfor naturlig å skille disse også i ulike selskaper, sier eier og daglig leder i Trygge Barnehager. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
SKILLER BARNEHAGER OG EIENDOM: - Drift av barnehage og drift av eiendom er to ulike bransjer, som krever hver sin ulike kompetanse og systemer. Det er derfor naturlig å skille disse også i ulike selskaper, sier eier og daglig leder i Trygge Barnehager. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange ble bestyrtet da eierselskapet i Trygge Barnehager-kjeden (FUS) i 2017 tok ut såkalt konsernbidrag fra barnehagene, og fikk et årsresultat på over 900 millioner kroner.

- Vi er sterkt kritiske til at de har tatt ut så mye i overskudd. (..) Denne aktøren er så langt fra kommunal eller ideell som det går an å komme, sa bystyrepolitiker Dag Mossige (Ap) i Stavanger i mai i fjor til Stavanger Aftenblad.

Nå viser regnskapene for 2018 at pengene har gått motsatt vei - som ledd i en spektakulær operasjon.

Siden 2017 har også noe annet viktig skjedd: Ved årsskiftet ble selskapene omdannet til rene eiendomsselskaper.

Disse har skilt ut eller vil skille ut sine barnehager i 83 nye, rendyrkede barnehageselskaper - som så blir leietakere hos eiendomsselskapene.

Tilbake samme vei

- Det stemmer, svarer Trygge Barnehagers daglige leder Eli Sævareid, når Dagbladet spør om alle de 900 millionene er sendt tilbake til de samme selskapene som de kom fra.

Sævareid eier 50 prosent av Trygge Barnehager, en av fire store barnehagekjeder som til sammen eier 600 av landets cirka 3000 private barnehager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer