Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Kim Wall:

Full forvirring i retten: Uavklart om Peter Madsens eks-kone skal vitne

Kvinnen, som giftet seg med drapstiltalte Peter Madsen i 2011, leverte retten en legeerklæring i går.

TILTALT: Den danske oppfinneren Peter Madsen er tiltalt for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Han nekter strattsskyld etter tiltalen. Foto: deadlinepress.dk
TILTALT: Den danske oppfinneren Peter Madsen er tiltalt for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Han nekter strattsskyld etter tiltalen. Foto: deadlinepress.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Totalt 36 vitner har nå forklart seg for København byrett, i saken der Peter Madsen (47) står tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30).

Etter at en av Madsens tidligere bekjente i dag avga sin forklaring, informerte dommeren om at det ikke vil bli ført flere vitner i dag, skriver danske TV2, som direkterapporterer fra rettssalen.

- Vi har hørt 36 vitner. Det var innkalt 37, påpekte da aktor Jacob Buch-Jepsen, og ba om en status på det siste vitne, som er Peter Madsens tidligere kone.

Separert
​Drapstiltalte Peter Madsen (47) giftet seg med denne kvinnen i 2011, og de to var fremdeles ektefeller da Madsen den 10. august i fjor dro på ubåt-tur med Kim Wall (30).

AKTOR: Jakob Buch-Jepsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
AKTOR: Jakob Buch-Jepsen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Etter at Madsen ble varetektsfengslet har imidlertid kvinnen tatt ut seperasjon, og hun omtales nå som hans eks-kone.

Fikk sms

Kvinnen vil kunne gi retten en rekke viktige opplysninger.

RETTSSAK: Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter. Han er tiltalt på drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Som det tidligere har framkommet, mottok hun en melding av Madsen den kvelden Wall døde. Han har selv sagt at han sendte kona sms-en 20 minutter etter at Wall var død.

Kim Walls kjæreste fortalte retten, under sin vitneforklaring, at han ringte eks-kona den natta Wall ikke kom hjem fra ubåtturen.

Kjæresten sa også at han møtte Madsens daværende kone utenfor hans verksted samme natt.

FAMILIENS FARVEL: Familien til den svenske journalisten Kim Wall publiserte tidligere en video på Walls minnefond-side. Videoen er publisert med tillatelse fra familien. Video: RememberingKimWall.com. Vis mer

Ransakelser

Madsens tidligere kone var med på ransakelsen av hans verksted både den 11. august, da Madsen ble pågrepet - og den 31. august. Hun skal da blant annet ha overlevert en datamaskin og en harddisk til politiet, som skal ha tilhørt Madsen, skriver Ekstra Bladet.

Madsens kone har aldri uttalt seg til media, og det er nå altså også uklart om hun kommer til å vitne i rettssaken mot eks-mannen.

Ifølge dommeren leverte hun nemlig i går en legeerklæring, om å få slippe å møte.

Dommeren oppfattet imidlertid ikke denne som tilstrekkelig:

- Vi har bedt om å få en supplerende erklæring. Den (erklæringen) vi fikk i går mener vi ikke var utfyllende nok. Det har vært telefon-kontakt i etterkant, som ikke er ferdig. Så jeg regner med at jeg må avbryte rettsmøte på et senere tidspunkt i dag, sier dommeren.

Det er altså fortsatt ikke avklart om Peter Madsens eks-kone skal innkalles som vitne i rettssaken, konkluderer danske TV2.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!