<strong>INGEN DEMONSTRANTER:</strong> Politiet møtte mannsterke opp, sammen med pressekorpset - men demonstrantene uteble. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
INGEN DEMONSTRANTER: Politiet møtte mannsterke opp, sammen med pressekorpset - men demonstrantene uteble. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Full forvirring om demonstrasjon

Politiet og handelsstanden skylder på hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet og handelsstanden er i kveld i full beredskap fordi en ny demonstrasjon skal være planlagt utenfor Israels ambassade. Med forrige ukes opptøyer og store ødeleggelser friskt i minne tas de ingen sjanser; mens politiet stiller mannsterke utenfor ambassaden i Parkveien med gitterbiler og sperringer, bes butikkeiere i sentrum om blant annet å fjerne løse gjenstander utendørs.

Problemet er imidlertid at det klokka 17.45 ikke er en eneste demonstrant å se utenfor ambassaden; bare en mengde politi- og en del pressefolk er til stede. Det virker mer og mer som om noen har vært litt for rask på avtrekkeren.

Motstridende meldinger
Politiet og handelsstanden gir hverandre skylda for å ha hausset opp krisestemningen.

Tidligere i dag fortalte Oslo Handelsstands Forenings adm.dir. Morten Fure at deres beredskap skyldes informasjon de har fått fra politiet.

- I samarbeid med politiet er vi klar over at det skal være planlagt en demonstrasjon som skal starte i Parkveien (ved ambassaden, red.anm.) i 16-17-tida. Erfaringsmessig starter bråket etter arrangementet i Parkveien, derfor har vi varsLet våre medlemmer, sa foreningens adm.dir. Morten Fure til Dagbladet.no i 16.15-tida.

I kveld sier imidlertid Oslo-politiet at det er handelsstanden som har vært for kjapt ute.

- Beredskapen vår skyldes meldingen Handelsstandsforeningen sendte ut til sine medlemmer. Det virker som meldingen har hausset opp stemningen mer enn det som var tenkt, forklarer informasjonssjef Unni Grøndal overfor Dagbladet.no.

- Men handelsstanden sier jo at det er politiets meldinger som er årsaken til beredskapen?

- Det kan virke som det har skjedd en feil med kommunikasjonen her, en eller annen form for misforståelse, sier informasjonssjefen.

- Hausset opp av media
- Dette får vi ta med politiet når den tid kommer, sier Handelsstandsforeningens adm.dir. Morten Fure i kveld. Han mener for øvrig pressen har vært medvirkende til å hausse opp stemingen.

- Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Fure til Dagbladet.no.

Ifølge VG Nett er foranlendningen til demonstrasjonsmeldingen en plakat som skal være oppslått på det midlertidige Blitzhuset.

- Det vi har rykket ut på her, skyldes en plakat som ble hengt opp på Blitz som meldte om en demonstrasjon, sier innsatsleder Rune Instebø til nettavisa.

- Det har jeg ikke hørt noe om, sier Oslo-politiets informasjonssjef Grøndal.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få kontakt med Blitz i kveld.

Tidligere i dag forsøkte en privatperson å mobilisere til en sitt-ned-aksjon ved den israelske ambassaden, men arrangementet ble seinere avlyst, angivelig på grunn av mange negative tilbakemeldinger.

Rød Ungdom (RU) avviste overfor Dagbladet.no tidligere i dag at de har planlagt noen demonstrasjon.

Dagbladet.no følger saken.

<strong>FRYKTET REPRISE:</strong> Politiet og handelsstanden fryktet en gjentakelse av forrige ukes massive opptøyer og ødeleggelser i Oslo sentrum. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
FRYKTET REPRISE: Politiet og handelsstanden fryktet en gjentakelse av forrige ukes massive opptøyer og ødeleggelser i Oslo sentrum. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer