Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full forvirring om demonstrasjon

Politiet og handelsstanden skylder på hverandre.

INGEN DEMONSTRANTER: Politiet møtte mannsterke opp, sammen med pressekorpset - men demonstrantene uteble. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
INGEN DEMONSTRANTER: Politiet møtte mannsterke opp, sammen med pressekorpset - men demonstrantene uteble. MMS-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet og handelsstanden er i kveld i full beredskap fordi en ny demonstrasjon skal være planlagt utenfor Israels ambassade. Med forrige ukes opptøyer og store ødeleggelser friskt i minne tas de ingen sjanser; mens politiet stiller mannsterke utenfor ambassaden i Parkveien med gitterbiler og sperringer, bes butikkeiere i sentrum om blant annet å fjerne løse gjenstander utendørs.

Problemet er imidlertid at det klokka 17.45 ikke er en eneste demonstrant å se utenfor ambassaden; bare en mengde politi- og en del pressefolk er til stede. Det virker mer og mer som om noen har vært litt for rask på avtrekkeren.

Motstridende meldinger
Politiet og handelsstanden gir hverandre skylda for å ha hausset opp krisestemningen.

Tidligere i dag fortalte Oslo Handelsstands Forenings adm.dir. Morten Fure at deres beredskap skyldes informasjon de har fått fra politiet.

- I samarbeid med politiet er vi klar over at det skal være planlagt en demonstrasjon som skal starte i Parkveien (ved ambassaden, red.anm.) i 16-17-tida. Erfaringsmessig starter bråket etter arrangementet i Parkveien, derfor har vi varsLet våre medlemmer, sa foreningens adm.dir. Morten Fure til Dagbladet.no i 16.15-tida.

I kveld sier imidlertid Oslo-politiet at det er handelsstanden som har vært for kjapt ute.

- Beredskapen vår skyldes meldingen Handelsstandsforeningen sendte ut til sine medlemmer. Det virker som meldingen har hausset opp stemningen mer enn det som var tenkt, forklarer informasjonssjef Unni Grøndal overfor Dagbladet.no.

- Men handelsstanden sier jo at det er politiets meldinger som er årsaken til beredskapen?

- Det kan virke som det har skjedd en feil med kommunikasjonen her, en eller annen form for misforståelse, sier informasjonssjefen.

- Hausset opp av media
- Dette får vi ta med politiet når den tid kommer, sier Handelsstandsforeningens adm.dir. Morten Fure i kveld. Han mener for øvrig pressen har vært medvirkende til å hausse opp stemingen.

- Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Fure til Dagbladet.no.

Ifølge VG Nett er foranlendningen til demonstrasjonsmeldingen en plakat som skal være oppslått på det midlertidige Blitzhuset.

- Det vi har rykket ut på her, skyldes en plakat som ble hengt opp på Blitz som meldte om en demonstrasjon, sier innsatsleder Rune Instebø til nettavisa.

- Det har jeg ikke hørt noe om, sier Oslo-politiets informasjonssjef Grøndal.

Det har ikke lyktes Dagbladet.no å få kontakt med Blitz i kveld.

Tidligere i dag forsøkte en privatperson å mobilisere til en sitt-ned-aksjon ved den israelske ambassaden, men arrangementet ble seinere avlyst, angivelig på grunn av mange negative tilbakemeldinger.

Rød Ungdom (RU) avviste overfor Dagbladet.no tidligere i dag at de har planlagt noen demonstrasjon.

Dagbladet.no følger saken.

FRYKTET REPRISE: Politiet og handelsstanden fryktet en gjentakelse av forrige ukes massive opptøyer og ødeleggelser i Oslo sentrum. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
FRYKTET REPRISE: Politiet og handelsstanden fryktet en gjentakelse av forrige ukes massive opptøyer og ødeleggelser i Oslo sentrum. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling