Full forvirring om FN-flyet

Det hersker nå full forvirring om FN-flyet som skal ha styrtet i Kosovo i dag er funnet eller ikke. Verdens matvareprogram sier flyvraket er funnet. KFOR sier de ikke har funnet noe vrak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Verdens Matvareprogram (WFP) er flyvraket funnet i et minefelt nær landsbyen Slakovce nord i den serbiske provinsen. Slakovce ligger 27 kilometer nord for Pristina.

- Det er med dyp beklagelse at vi må melde at flyet har styrtet. KFOR (NATOs soldater i Kosovo) har funnet flyet i et minefelt, sa en dypt beveget direktør for WFP, Catherine Bertini.

Men pressetalsmann for KFOR-styrken, major Ole Irgens, sier til NTB at de ikke skjønner hvordan WFP kan si at flyet er funnet.

- KFOR har ingen opplysninger om at vraket er lokalisert, sier Irgens.

- Jeg kan ikke utelukke at det var nordmenn om bord i flyet, men vil ikke spekulere over det før han har fått passasjerlistene, sier KFOR talsmann, den norske majoren Ole Irgens til TV 2.

FN-flyet med 23 mennesker om bord skal ha krasjet under innflygning til flyplassen i Pristina.

Flyet, som var av typen ATR-42, forlot Roma tidligere på dagen. Flere representanter for ikke-statlige organisasjoner var blant passasjerene. Det forelå ingen offisiell bekreftelse var Verdens matvareprogram, som drev flyet.

Flyet skal ha vært lastet med matforsyninger i tillegg til at det var 21 passasjerer og to besetningsmedlemmer om bord. Det er fortsatt uklart hvem som var om bord i flyet.

- Flyet forsvant fra radarskjermene klokken 12.13 mellom 10 og 20 kilometer nord for Pristina, sier KFOR talsmann, den norske majoren Ole Irgens til Reuters.