Full forvirring om gisler i Irak

En irakisk mekler avviste søndag kenyanske meldinger om at sju gisler er løslatt i Irak. Men i Kenya gjentok utenriksministeren at de sju var satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den selvoppnevnte forhandleren, sjeik Hisham al-Dulaimi, sa at han ikke visste noe om at gislene skulle være løslatt, og at forhandlingene tvert imot fortsatt pågikk.

De sju gislene, tre indere, tre kenyanere og en egypter, arbeider for et kuwaitisk transportfirma. De ble bortført 21. juli av en hittil ukjent islamsk militant gruppe som truer med å drepe dem om ikke firmaet trekker seg ut av Irak og betaler erstatninger til familier i Falluja som har mistet slektninger i krigen.

- Hittil har det ikke vært positive resultater. Det kuwaitiske firmaet svarer ikke. De har gått med på å trekke seg ut av Irak, men de krangler fortsatt om erstatning, sa Dulaimi. Diplomatiske kilder i Bagdad bekreftet Dulaimis versjon.

I Nairobi gjentok Kenyas utenriksminister Chirau Ali Mwakwere derimot sin erklæring fra tidligere søndag om at alle de sju gislene var satt fri.

Han sa at det kenyanske utenriksdepartementet hadde forhandlet hardt for å få gislene løslatt. og at de var i trygge hender.

I New Delhi derimot sa utenriksdepartementet at de ikke hadde fått bekreftet at gislene var løslatt. Verken den indiske ambassaden i Bagdad eller i Kuwait visste noe om noen løslatelse, ifølge talsmannen Eddapakath Ahamed.

Tidligere søndag meldte det indiske utenriksdepartementet at kidnapperne hadde utvidet fristen for å begynne å drepe gislene enda 24 timer.

(NTB)