Full forvirring om Karadzic

NATO tilbakeviser at de har arrestert Radovan Karadzic. Karadzic er den internasjonale krigsforbryterdomstolens mest ettersøkte person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic må svare for drapene på 20 navngitte barn, kvinner, menn og eldre. Han er tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten begått under Bosnia-krigen fra 1992 til 1995.

Karadzic er også tiltalt for å stå bak omfattende snikskyting, samt gisseltaking av FN-mannskap. Karadzic stilles personlig ansvarlig for mord, voldtekt, seksuell trakassering, tortur, ran og umenneskelig behandling av sivile, samt store ødeleggelser av private hjem, butikker og hellige steder.

Det har vært utlovet en dusør på rundt 40 millioner kroner til folk som kunne komme med tips som førte til pågripelse av Karadzic. Myndighetene i flere land har i årevis sagt at en pågripelse var nært forestående.

- Arrestasjonen er egentlig allerede i gang, sa tysklands forsvarsminister Volker Rühe i 1997.

For noen måneder siden kom det også melding om at Karadzic var arrestert. Da stemte ikke opplysningene.

Det gjør de ikke denne gangen heller. NATO sier Radovan Karadzic ikke er funnet i en landsby i Bosnia som ble gjennomsøkt av soldater torsdag, på tross av at en lokalradio i Sarajevo meldt dette torsdag.