Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full forvirring om terror-mistenkt er pågrepet eller ikke

Først ble det meldt at Paris-mistenkte Najim (24), som nå også knyttes til Brussel-terroren, er arrestert. Nå tilbakevises påstanden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokale medier melder nå at det ikke var terrormistenkte Najim Laachraoui som ble pågrepet i Belgia onsdag formiddag.

Dagbladet har snakket med en lokal Der Tijd-journalist, som ber om å være anonym. Han forteller at det nå hersker full forvirring i belgiske medier. 

- Avisa La Dernière Heure (DH) var først ute med meldingen om at Laachraoui ble arrestert. Kort tid etter fulgte andre medier opp med at de hadde fått bekreftet arrestasjonen. Nå har påtalemyndigheten avvist påstanden, sier han til Dagbladet.

Journalisten sier myndighetene har bekreftet at en person er arrestert i Anderlecht, men understreker at det ikke er snakk om terrormistenkte Najim Laachraoui.

Avisa La Libre Belgique melder at det er en annen person som er pågrepet. Avisa La dernière heure, som først meldte at Laachraoui var pågrepet, har senere endret det til at mannen som er ble pågrepet i Anderlecht-distriktet hadde blitt identifisert som feil person.

Belgiske myndigheter har varslet en pressekonferanse onsdag klokka 13. 

Meldte om arrestasjon Det var ved 11-tida onsdag avisa DH meldte at Laachraoui var pågrepet i Belgia. Laachraoui ble etterlyst etter angrepet på Brussel lufthavn tirsdag.

Avisa meldte at Laachraoui ble arrestert av politiet i Anderlecht-distriktet i Brussel. Ifølge RTL ble han pågrepet av spesialstyrker. Opplysningene ble aldri bekreftet fra offisielt hold.

Kort tid etter kom det også motstridende meldinger om at Laachraoui fortsatt er på frifot.

Den belgiske kringkasteren RTBF melder at deres kilder ikke har kunnet bekrefte opplysningene.

Jaget Klappjakten på terrormistenkte Laachraoui pågikk i Brussel gjennom hele natta og fortsatte i dag etter angrepet der minst 31 ble drept og over 250 ble skadd.

Politiet mener Laachraoui er mannen som ble sett med de antatte selvmordsbomberne på Brussel lufthavn tirsdag.

Politiet dannet i går kveld en jernring rundt kvartalene som omkranser jernbanestasjonen i bydelen Schaerbeek i Brussel, i jakten på den mistenkte.  

Det var blant annet i denne bydelen politiet fant spor etter Paris-terroristen Salah Abdeslam, som til slutt ble tatt fredag. Tirsdag kveld ble jakten trappet opp mot Abdeslams medmistenkte fra Paris - en mann som er identifisert som Najim Laachraoui. 

I politiaksjonene tirsdag ble det funnet et IS-flagg og en spikerbombe i en bolig i bydelen. Det ble også funnet kjemiske produkter. 

Fant DNA-spor Laachraoui har belgisk statsborgerskap. Han ble født 18. mai 1991 og er opprinnelig fra den belastede bydelen Schaerbeek i Brussel. Belgieren er også mistenkt for å ha laget Paris-bombene i november. 

Laacherraouis DNA er også funnet på to bombevester brukt i Paris. Belgisk politi mener han også kan knyttes Brussel-bombene. Navnet hans ble ikke offentliggjort av politiet før mandag, dagen før terrorangrepet. Han skal ha gått under det falske navnet Soutane Kayal. 

Nylig ble han stilt for retten in absentia for å ha bidratt til å rekruttere belgiere til IS. Påtalemyndigheten ønsker at han skal dømmes til 15 års fengsel, og en dom er ventet i mai, skriver The Telegraph.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!