FORVIRRING: Jordskjelvet i Chile forårsaket store materielle ødeleggelser, men det hersker nå full forvirring om hvor mange som menneskeliv det krevde. Foto. REUTERS/SCANPIX
FORVIRRING: Jordskjelvet i Chile forårsaket store materielle ødeleggelser, men det hersker nå full forvirring om hvor mange som menneskeliv det krevde. Foto. REUTERS/SCANPIXVis mer

Full forvirring over hvor mange som omkom i Chile

Regjeringen nedjusterte tallet på bekreftede omkomne fra 802 til 279, men gikk senere tilbake på dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det hersker full forvirring om hvor mange som omkom under jordskjelvet og tsunamien i Chile.

Den chilenske regjeringen nedjusterte torsdag tallet på bekreftede omkomne fra 802 til 279, men gikk senere tilbake på dette.

279 omkomne er hittil identifisert, ble det deretter presisert, men talsmenn for myndighetene medga samtidig at tallet på omkomne er uklart.

Myndighetene har tidligere oppgitt at 802 personer er bekreftet omkommet etter lørdagens kraftige jordskjelv, men opplyser nå at dette tallet også inkluderer ubekreftede lister over flere hundre savnede.

Savnet

Chiles president Michelle Bachelet kommenterte selv forvirringen da hun besøkte den hardt rammede byen Talca torsdag.

Rundt 200 av dem som til nå ha vært oppført på lista over omkomne, har egentlig status som savnet. Disse deltok på en festival på øya Orrego ved utløpet av Maule-elva da tsunamien rammet.

- Ingenting ville ha vært bedre enn om færre var døde. 200 har forsvunnet i Maule og det er dette antallet som skaper forvirring. Informasjonen om dem kommer fra rådhuset, brannvesenet og politiet, sa Bachelet.

Upresis

En statssekretær i det chilenske innenriksdepartementet bekreftet også at det hersker tvil om de offisielle dødstallene.

- Det er sannsynlig at informasjonen om hvor har som døde og hvor mange som forsvant har vært upresis, sier Patricio Rosende.

Jordskjelvet som rammet Chile 27. februar ble målt til hele 8,8 på Richters skala og forårsaket en tsunami som slo inn over kysten. De materielle ødeleggelsene var store.

(NTB)