Carole Baskin

Full forvirring rundt Baskins eksmann

En uttalelse fra politiet skaper forvirring rundt «Tiger King»-profilerte Carole Baskins oppsiktsvekkende utspill.

FORVIRRING: Carol Baskin har hevdet at amerikanske myndigheter har vært i kontakt med eksmannen. Det har ikke politietaten som etterforsker saken hørt noe om. Foto: Splash News/NTB
FORVIRRING: Carol Baskin har hevdet at amerikanske myndigheter har vært i kontakt med eksmannen. Det har ikke politietaten som etterforsker saken hørt noe om. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det spres nå forvirring rundt Tiger King-profilen Carole Baskins oppsiktsvekkende uttalelse om ektemannen som forsvant i 1997.

Både Baskin og hennes ektemann Don Lewis' forsvinning ble kjent gjennom Netflix-dokumentaren Tiger King.

I serien ble det kjent at Lewis forsvant i 1997 under mystiske omstendigheter, uten at noen visste hva som skjedde med ham. Han er antatt å ha vært død siden 2002.

Joe Exotic, seriens polyamorøse, våpenelskende tigeroppdretter, anklagde erkefienden Carole Baskin for å ha matet ektemannen til tigrene.

Sistnevnte blir introdusert som en dyrevernsforkjemper og eier av en dyrepark som består av store kattedyr hun har reddet.

- I live

I det australske TV-programmet «This Morning» uttalte Baskin at Department of Homeland Security - USAs sikkerhetsdepartement - hadde vært i kontakt med ektemannen.

- De sier ektemannen min, Don Lewis, er i live og i god behold på Costa Rica, sa Baskin.

Carole Baskins uttalelser fra 2021 har nå gått viralt, og gikk til sigende folk flest forbi da det først ble sendt.

Nå kommer myndighetene med det som kan oppfattes som en kontrabeskjed.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

Ingen varsel

En rekke amerikanske medier, blant dem kjendisnettstedet TMZ, melder nå at politiet ikke har fått noe varsel om en slik rapport.

Sheriffkontoret i Hillsborough County i Florida er ansvarlig for etterforskningen av savnetsaken til Lewis.

De har uttalt at savnetsaken fremdeles står, og at de ikke har blitt kontaktet av USAs sikkerhetsdepartement med beskjed om at Lewis har blitt funnet.

Til TMZ uttaler en talsperson ved sheriffkontoret at han fremdeles har status som savnet, og at saken forblir høyt prioritert hos dem.

Drept

Baskin har framlagt et dokument hun mener beviser påstandene hennes om at eksmannen lever.

I november 2021 publiserte hun og hennes nåværende ektemann, Howard Baskin, skjermbilder av dokumentet som angivelig er fra sikkerhetsdepartementet på dyreparkens nettside.

Hun slo samtidig hardt ned på teoriene om at hun drepte Lewis, som har florert på sosiale medier.

«Til alle som fremdeles tror at Carole drepte Don, vær så snill, forklar oss hvorfor du tenker at hobbydetektiver er mer informert enn en FBI-agent ved sikkerhetsdepartementet, som forteller at Don Lewis er i live og har det bra på Costa Rica».

Som nevnt er det først nå saken får oppmerksomhet på sosiale medier.

«Var jeg den eneste som ikke visste at Carole Baskins ektemann lever sitt beste liv på Costa Rica?!», skriver en person på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer