Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full forvirring rundt ferjebrannen utenfor Italia

Minst 80 av personene som er reddet var ikke på passasjerlista. Kan være illegal smuglerrute.

MISTENKER MENNESKESMUGLING:  Brannmannskap jobber med å slukke brannen på Norman Atlantic-båten, der hundrevis av passasjerer kjempet for å berge livet. Båten gikk fra Hellas til Italia. Foto: Reuters/Scanpix
MISTENKER MENNESKESMUGLING: Brannmannskap jobber med å slukke brannen på Norman Atlantic-båten, der hundrevis av passasjerer kjempet for å berge livet. Båten gikk fra Hellas til Italia. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag er det kommet fram at to albanske sjøfolk døde da de ble truffet av en kabel som røk under tauing av ulykkesferja Norman Atlantic, melder det albanske havnevesenet i dag, ifølge NTB.

Hvor mange flere som har mistet livet, er fremdeles uklart. Italienske talspersoner sier at de ikke kan bekrefte hvor mange mennesker som fremdeles er savnet. En mann døde da han forsøkte å komme seg ut av båten. I tillegg er ni andre mennesker funnet i vannet, melder BBC.

Lastet med flyktninger Mer enn 400 mennesker er hittil reddet fra det de overlevende kaller «scener fra helvete». Livredde passasjerer gjorde alt for å komme seg over i livbåter. De slo hverandre og dyttet. Italienske anklagere har nå satt i gang etterforskning for å finne ut hva som faktisk har skjedd.

- Vi kan ikke si hvor mange mennesker som er savnet. Det er grunnen til at vi fortsetter å søke. Vi vet ikke hvor mange som var på båten, sier Italias transportminister Maurizio Lupi.

Passasjerlista var ufullstendig. 80 personer av de som er reddet ut stod ikke på passasjerlisa, bekrefter Giovanni Pettorino i den italienske marinen. Det spekuleres nå i at ferja kan ha hatt et stort antall illegale flyktninger med seg.

Den greske marineministeren Miltiadis Varvitsiotis sier også at passasjerlista «muligens er unøyaktig» og klaget over dårlig kommunikasjon med Italia.

- Jeg tviler på at alle navnene på lista er reelle. Vi har to personer med det samme navnet som viste seg å være en og samme person, sier han ifølge BBC.

Ingen alarm
Overlevende forteller om kaotiske scener ombord på båten.

Det var ingen alarm idet brannen ble oppdaget, ifølge vitner. Ingen banket heller på lugardørene for å vekke passasjerene.

Da passasjerene løp opp mot dekk, kjempet de om å komme seg ombord i livbåtene eller opp i helikopterkurvene.

- Det var jungelens lov. Ingen kø eller orden. Ingen viste respekt overfor barna, forteller den greske passasjeren Irene Varsioto.

En annen gresk passasjer sa han opplevde «et helvete beskrevet av Dante, på et skip der dekkene smeltet mens vi forsøkte å finne områder på dekket som ikke brant».

Mer enn 230 passasjerer og 43 av de ansatte på båten var greske statsborgere. Andre kom fra Italia, Tyrkia, Albania, Tyskland og Storbritannia.

• Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media