Full forvirring rundt kryptoforbud

Sør-Koreas myndigheter meldte i går at de «vurderer», «ikke vurderer» og «ikke har ferdigstilt» et forbud mot kryptohandel.

FORVIRRER: De to departementene er ikke enige om kryptoforbud. Foto: AP.
FORVIRRER: De to departementene er ikke enige om kryptoforbud. Foto: AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sør-Koreas justisminister, Park Sang-ki, hevdet på en pressekonferanse i går morges at landet «vurderer å stanse handel med kryptovaluta» for å begrense spekulasjon og angivelig beskytte investorene.

Uttalelsen bidro til å senke verdien av bitcoin, den mest populære digitale valutaen, fra nesten 15.000 dollar til godt under 13.000 dollar.

Paradoksalt kom det sørkoreanske strategi- og finansdepartementet på banen få timer senere, med en erklæring om at det absolutt ikke støtter «justisdepartementets forhastede melding om et potensielt forbud».

De to departementene sitter i det samme arbeidsutvalget for kryptovaluta, sammen med sentralbanken. Park skal imidlertid ha lansert sitt «kryptoforbud» uten først å forhøre seg med de andre partene.

Selv en representant for President Moon Jae-in engasjerte seg. Han la seg midt på treet og hevdet at regler for å stanse kryptohandelen «ikke er noe som er ferdigstilt». Et eventuelt lovforslag må i alle tilfeller godkjennes av Kongressen, og dette kan ta flere måneder.

Spratt raskt tilbake

Uansett hentet bitcoin-kursen seg raskt inn: Den lå i går ettermiddag på 14.250 dollar og var dermed opp med over ti prosent på ti timer.

«Sør-Korea forbyr ikke kryptobørser. Dette var en latterlig overreaksjon,» kommenterer Adam Kadivar på et Facebook-forum for kryptotradere.

«Det viser hvor mange dumme investorer det finnes i dette markedet.»

For øvrig er Sør-Korea et av de viktigste landene for handel med digital valuta, med rundt en tredel av det samlede volumet.

Andre økonominyheter:

Warren mener kryptoboomen skyldes sviktende tillit - frykter børskrakk
Aksjen er opp 169 prosent på ett år og 37 prosent siden nyttår

​Stopp for oljeprisen på 70 dollar?