Mike Pence:

Full forvirring rundt Mike Pences Twitter-profil

Under beleiringen av Capitol vakte visepresidentens Twitter-konto oppsikt.

TALTE STEMMER: Visepresident Mike Pence under den offisielle stemmeopptellingen av delstatsstemmer onsdag, før demonstrantene tok seg inn i bygningen. Foto: Saul Loeb/Getty/AFP/NTB
TALTE STEMMER: Visepresident Mike Pence under den offisielle stemmeopptellingen av delstatsstemmer onsdag, før demonstrantene tok seg inn i bygningen. Foto: Saul Loeb/Getty/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld, norsk tid, inntok en rekke Trump-supportere U.S Capitol, hvor den offisielle opptellingen av stemmene fra delstatene under presidentvalget fant sted.

Visepresident Mike Pence var den som formelt skulle godkjenne resultatet, og Kongressen skulle offisielt erklære Biden som ny president.

Før den tid ble imidlertid stemmetellingen avbrutt av demonstrantene. Pence var tidlig ute på Twitter for å be om en slutt på beleiringen.

- Volden og ødeleggelsen som finner sted på US Capitol må stoppe, og det må ta slutt nå. Alle involverte må respektere myndighetene og umiddelbart forlate bygningen, skrev han.

Selv ble han kort tid tidligere eskortert ut av bygningen.

Mens det hele skjedde meldte imidlertid en rekke brukere at Mike Pence hadde endret forsidebildet sitt på Twitter til påtroppende president Joe Biden og visepresident Kamala Harris. Flere hevdet også at Pence hadde avfulgt avtroppende president Donald Trump på Twitter.

SKAPER FORVIRRING: Flere meldte at Mike Pence hadde endret forsidebilde til Biden og Harris. Det stemmer ikke. Foto: Skjermdump
SKAPER FORVIRRING: Flere meldte at Mike Pence hadde endret forsidebilde til Biden og Harris. Det stemmer ikke. Foto: Skjermdump Vis mer

Blant dem som meldte at forsidebildet var endret til Biden og Harris var Dagbladet.

Det viste seg imidlertid å være et bilde av Pence selv og kona Karen Pence. En rekke Twitter-brukere fortsetter imidlertid å skrive at det er de to politiske rivalene som er avbildet.

Det er fullt kaos utenfor Capitol Hill, der hundrevis av mennesker har brutt barrikadene og marsjerer mot bygget. Vis mer

Det er også sådd tvil om visepresidenten faktisk har endret bildet i det hele tatt. Mye kan tyde på det hele dreier seg om en misforståelse som har fått fotfeste på Twitter.

Det er foreløpig ingen offisielle kilder som omtaler det angivelige bildebyttet.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer