Full forvirring

Rykter vil ha det til at Osama bin Laden er tatt, men hæren benekter det. - Han er innen amerikanernes rekkevidde, hevder den mulige kilden til misforståelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den statlige radiostasjonen i Iran som i dag melder at al-Qaidaleder Osama bin Laden skal ha blitt pågrepet i Afghanistan «for lenge siden», melder nyhetsbyrået AP. Men en talsmann for den pakistanske hæren tilbakeviser påstandene. Den siste uka har jakten på bin Laden vært trappet opp.

Radiostasjonens reporter i den nordvestlige pakistanske byen Peshawar hevder at han har fått bekreftet pågripelsen, og at USAs forsvarsminister Donald Rumsfelds besøk i regionen nylig var i forbindelse med arerstasjonen. Reporteren hevdet han hadde opplysningene fra en «svært pålitelig kilde i Peshawar».

- Informasjonen er feil, sier general Shaukat Sultan til AP. Også en framstående tjenestemann i det amerikanske forsvarsdepartementet avviser, overfor nyhetsbyrået Reuters, meldingen som løst snakk.

Det er riktig at militæroperasjonen i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan har hatt al-Qaidamedlemmer som mål, men pågripelse av bin Laden har ikke vært hovedmålet.

Påstandene fra den iranske reporteren blir ikke mer troverdig av at han i en av sine rapporter hevder at president George W. Bush har visst om pågripelsen lenge, men at han akter å bruke den i propaganda i forbindelse med presidentvalget.

Svigersønnen til krigsherren Gulbuddin Hekmatyar kan ha vært kilden til ryktene. Men han benekter at det var han som fortalte iransk radio at bin Laden er tatt.

- Jeg har aldri sagt det, men jeg har det siste året sagt at han ikke er langt unna. Han er innen amerikanernes rekkevidde, og de kan erklære ham arrestert når som helst, sier Shamim Shahed han er redaktør for avisa «The Nation» en engelskspråklig avis i Peshawar, og i slekt med Hekmatyar.

FORVIRRING: Iransk radio mener å vite at bin Laden er tatt, det er det få andre som vil bekrefte.