Tivoliulykke i Aarhus:

- Full forvirring

Danske Carina Lykke Hansen var til stede i Tivoli Friheden da hele parken ble evakuert som følge av en alvorlig ulykke.

TIVOLIGJEST: Carina Lykke Hansen hadde vært i Tivoli Friheden da hun og familien ble evakuert. Foto: Privat
TIVOLIGJEST: Carina Lykke Hansen hadde vært i Tivoli Friheden da hun og familien ble evakuert. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en alvorlig ulykke på en attraksjon i Tivoli Friheden i danske Aarhus. En vogn har sporet av og gjester er fastklemt.

To personer er skadd i en ulykke i berg-og-dalbanen Cobraen i Tivoli Friheden, melder Østjyllands brannvesen til Dagbladet.

Klokka 15.00 opplyste politiet i Østjylland at en 14-åring er omkommet i ulykken.

Danske Carina Lykke Hansen hadde bare rukket å være i Tivoli Friheden 40 minutter før hun og barna hennes måtte forlate fornøyelsesparken.

Hansen opplyser til Dagbladet at de befant seg i den andre enden av parken fra berg-og-dalbanen Cobraen da de ble bedt om å forlate fornøyelsesparken.

- Sønnen min var på vei til å kjøre en berg-og-dal-bane da vi plutselig ble bedt om å forlate parken. Vi forsto ikke helt hva som hadde skjedd, så vi prøvde å dra på en annen berg-og-dal-bane. Da fikk vi fortalt at det hadde skjedd en ulykke, og at vi måtte forlate tivoliet, sier hun til Dagbladet.

SISTE NYTT: Dagbladet TV gir deg siste nytt, akkurat nå! Vis mer

Hørte et brak

Hansen hadde dratt til Tivoli Friheden for å feire datteras seksårsdag. Dermed hadde familien kjørt fra byen Esbjerg til Århus for å feire dagen på Friheden.

- Personellet beholdt roen og var gode til å opplyse om hva som hadde skjedd. Men det var full forvirring da vi alle sto i kø for å komme oss ut av fornøyelsesparken, sier hun til Dagbladet.

Den danske TV 2-journalisten Morten Hammerholt, som var på stedet da ulykken skjedde, forteller til mediet at han hørte et høyt brak. Deretter så han at en vogn i berg-og-dalbanen som hadde revet seg løs.

«Barna mine, barna mine»

Lokalavisa Århus Stiftstidende har snakket med et øyenvitne som var i Tivoli Friheden, like ved Coberaen, med sine tre barn da ulykken skjedde.

Hun forteller til avisa at hun merket at det «oppsto full panikk» rundt henne. Da de kom i nærheten av berg-og-dalbanen så de også at noen av vognene hadde separert seg fra resten av berg-og-dalbanen.

- Det var et stort brak, og så var det folk som gråt. En mor sto ved Cobraen og så opp, mens hun flere ganger utbrøt «barna mine, barna mine», sier øyenvitne som ikke er navngitt i lokalavisa.

Hun understreker at hun ikke vet om det var morens barn som satt i vogna som hang over bakken.

Videre forteller hun at flere av gjestene gråt etter ulykken.

14-åring død

Operasjonsleder ved Østjyllands brannvesen, Anders Brix Christensen, opplyste til Dagbladet klokka to at tre personer er skadd - hvorav en av dem var alvorlig skadd.

Klokka 15.00 opplyste politiet i Østjyllands at en 14-åring er omkommet i ulykken.

ULYKKE: Tivoli Friheden er tømt for besøkende torsdag 14. juli 2022. Etter en ulykke i en berg-og-dalbane er alle besøkende bedt om å forlate parken. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix / NTB
ULYKKE: Tivoli Friheden er tømt for besøkende torsdag 14. juli 2022. Etter en ulykke i en berg-og-dalbane er alle besøkende bedt om å forlate parken. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix / NTB Vis mer

Christensen sier til Dagbladet at han ikke vet hva som har forårsaket ulykken.

- Berg-og-dal-banen ble plutselig avbrutt, noe som førte til at personene som befant seg på vogna ble hengende to til tre meter over bakken, sier han.

Han opplyser at brannvesenet har bistått med å frakte alle ned fra berg- og-dal-banen. Parken har selv evakuert alle gjestene.

Jyllands-Posten melder at det er en ung kvinne som er alvorlig skadet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer