Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full frifinnelse i sykehussaken

Ekteparet som var tiltalt for å utnytte filippinske sykepleiere, er frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet som var tiltalt for å utnytte filippinske sykepleiere, er frikjent. Også Oslo universitetssykehus er frikjent, melder Aftenposten.

Dermed vant ikke aktoratet fram med sine argumenter i retten, melder Aftenposten.

Aktor, politiadvokat Hans Petter Skurdal, la i sin prosedyre ned påstand om halvannet års fengsel for ekteparet og en bot på 3,6 millioner kroner for sykehuset.

De var tiltalt etter utlendingsloven for utilbørlig utnyttelse av sju filippinske sykepleiere som de skaffet jobb i Norge. Tre av dem arbeider ved sykehuset.

- Vi fikk først høre at vi måtte ta opp et lån på 99.000 kroner i Norge for å betale for de første seks månedene. I Norge fikk vi høre at lånet skulle være dobbelt så høyt, sa en kvinne (27) da hun vitnet i Oslo tingrett for snart to måneder siden.

De tre som fikk arbeid på Oslo universitetssykehus, måtte alle hver ta opp et lån i DNB på 295.000 kroner til 10 prosent rente.

Oslo statsadvokatembeter hevdet i tiltalen at ekteparet i Oslo hadde tatt urimelig store pengesummer av de filippinske sykepleierne for å hjelpe dem med å søke arbeidstillatelse, skaffe seg bolig og søke jobber.

Felles for alle syv er at ekteparet skulle ta hånd om alle behov som bolig, mat og klær - mot betaling.

Måtte ta opp lån - Vi fikk først høre at vi måtte ta opp et lån på 99 000 kroner i Norge for å betale for de første seks månedene. I Norge fikk vi høre at lånet skulle være dobbelt så høyt, sa  kvinnen i sitt vitneprov.

- Hvis dere ikke betalte, hva ville skje da , spurte aktor, politiadvokat Hans Petter Skurdal.

- Vil drepe dere.

- Uansett hvor dere er, vil jeg jage dere og drepe dere, sa han. Vi trodde først han spøkte, og vi smilte. Da sa han: - Jeg mener alvor, fortalte kvinnen.

NTB