Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full fyr i bygård i Oslo - 31 beboere evakuert

Politiet sperret av stort område ved Dælenenga. Røyklukt over halve Oslo sentrum.

 FULL FYR: Loftsbrannen i bygården i Dælenenggata 39C ble meldt  klokka 11.43 i formiddag. MMS-FOTO: EIVIND SKJERVUM/DAGBLADET.
FULL FYR: Loftsbrannen i bygården i Dælenenggata 39C ble meldt klokka 11.43 i formiddag. MMS-FOTO: EIVIND SKJERVUM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brannvesenet i Oslo har rykket ut med alt tilgjengelig materiell etter melding om en kraftig brann i en fire etasjers  bygård nær Carl Berners plass - i krysset Dælenenggata/Fagerheimgata.

- Den første meldingen om brann på loftet i Dælenenggata  39C  kom klokka 11.43. Vi var raskt på stedet med 10 biler og 28 mann, men har ennå ikke behøvd å bruke stigebil for å få ut folk, sier vakthavende brannsjef Nils Kristiansen i Oslo brann og redningsetat til Dagbladet ved 12.30-tiden.

31 evakuert Et kvarter seinere melder brannetaten at samtlige 31 beboere som var hjemme er evakuert og at brannen på loftet er slokket. Ingen er skadd.

Politiet har sperret av Sannergata og Fagerheimgata for trafikk, og folk i området blir bedt av politiet om å trekke unna brannstedet i tilfelle røyken er giftig.

Brannfarlig materiale? Ifølge vitner politiet har snakket med, har det ofte vært uvedkommende på loftet.

- Vi kan ikke utelukke at brannen skyldes bruk av brannfarlig materiale, som røyking eller matlaging. Derfor etterforsker vi nå brannen og foretar en rundspørring, sier politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad, til Dagbladet.

Røyklukt over halve Oslo sentrum Røyklukt lå i lufta helt ned til sentrum og Opera-området.

Samtidig med storbrannen i Dælenenggata, måtte brannvesenet også rykke ut til en leilighetsbrann i Sofienberggate 7B på Grünerløkka

Den brannen oppsto på grunn av tørrkoking.

Politiet opplyser at en person i leiligheten skulle varme en kopp kaffe i microovnen, men glemte å helle i kaffen. Dermed ble brannalarmen utløst.


 AVSPERRET:  Gatene i et stort område rundt den brennende bygården er sperret og folk blir bedt å trekke unna av frykt for giftig røyk. MMS-FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD/DAGBLADET.
AVSPERRET: Gatene i et stort område rundt den brennende bygården er sperret og folk blir bedt å trekke unna av frykt for giftig røyk. MMS-FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media