Norske Martine i branninferno

Full fyr i luksushotell

«Kom dere ned til vannkanten», var beskjeden fra hotelledelsen da luksushotellet på Mauritius sto i full fyr. Norske Martine (28) ble selv vitne til dramatikken.

BRANN: Lørdag morgen brøt en diger brann ut på luksushotellet Lux Belle Mare i Mauritius i Øst-Afrika. Ifølge lokale brannmannskaper gjør sterk kystbris forholdene svært utfordrende. Video: Twitter @jemmadm / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge lokale medier har det brutt ut en stor brann på luksushotellet Lux Belle Mare på Mauritius.

Bilder fra stedet viser tett, svart røyk og store flammer. En video viser også det som kan se ut til å være hotellgjester og hotellansatte som står på stranda og ser utover hotellet.

Det ser også ut til å være mye vind på stedet.

BRANN: Dette bilde tok Martine da brannen brøt ut. Foto: Privat
BRANN: Dette bilde tok Martine da brannen brøt ut. Foto: Privat Vis mer

Ble vitne til dramatikken

Norske Martine Skretteberg befinner seg i 14-tida like ved hotellet. Hun forteller til Dagbladet at gjestene har blitt evakuert til det lille nabohotellet Salt Hotel.

- I skrivende stund blir vi flyttet til et hotell sør på øya. Jeg kjenner ikke til om det er skadde eller savnede personer etter brannen, sier Skretteberg til Dagbladet.

Reagerte på manglende brannalarm

28-åringen har vært på venninnetur på øya siden mandag 20. juni, og i morgen skulle de nyte den siste dagen på hotellet. Det kan de se langt etter nå.

- For to timer siden ble det bekreftet at alle hotellets gjester og ansatte er trygge. Hotellet er totalskadd og stenges inntil videre, sier Skretteberg rett før kl. 18 norsk tid.

Skretteberg forteller at hun befant seg på hotellets private strand da brannen brøt ut i hotellresepsjonen like før 11.30.

- Jeg reagerte på at det aldri ble utløst noen brannalarm. Vi la merke til røyken fra hotellets hovedbygning. Innen kl. 12 var en betydelig del av hotellet i full fyr, sier hun.

DRAMATISKE BILDER: Flammehavet på luksushotellet på Mauritius. Foto: Privat
DRAMATISKE BILDER: Flammehavet på luksushotellet på Mauritius. Foto: Privat Vis mer

28-åringen forteller at det var kraftig vind, og at brannen raskt spredte seg til bygget hvor hun selv bodde.

- Gjestene ble bedt om å forlate området og forflytte seg ned til vannkanten, fortsetter hun.

Bilder og videoer som Skretteberg selv har tatt viser de enorme flammene som herjet på hotellet.

- Hvordan reagerte dere da dere forsto hva som hadde skjedd?

- Vi reagerte tidsnok til å hente ut passene våre og det mest essensielle fra rommet, før vi ble bedt om å evakuerte til stranden. På dette tidspunktet hadde det også begynte det å sive røyk inn i rommet.

Hun fortsetter:

- Utenfor var det tykk røyk og store flak av aske i luften. På stranden var det fullt med fortvilte mennesker - og barn som gråt.

Til tross for den dramatiske hendelsen, er Skretteberg glad for at ingen liv gikk tapt.

STRAND: Hotellet ligger langs stranda Belle Mare på Mauritius. Foto: NTB
STRAND: Hotellet ligger langs stranda Belle Mare på Mauritius. Foto: NTB Vis mer

- Dette ble en dramatisk avslutning på ferien. En utrolig trist opplevelse. Vi er bare takknemlige for å være i god behold, avslutter hun.

- Andre personer løp

Til Defimedia sier et vitne:

- Jeg sa til kona at vi måtte pakke tingene våre og gå ut. Andre personer løp også ut. På 5-10 minutter sto store deler av hotellet i flammer, sier et ikke navngitt vitne.

Defimedia skriver at brannvesenet er på stedet, men at de har bedt om forsterkninger på grunn av den sterke vinden.

Ifølge nettstedet Escapeaway.no består 5-stjernershotellet av 174 suiter og villaer, noen av dem også med privat basseng. Det regnes som et av Mauritius' beste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer