Full fyr i malingfabrikken

Det var full fyr i taket på malingfabrikken Jotuns hovedkontor i Sandefjod. Se bildene fra Dagbladet.nos leser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det begynte å brenne i malingfabrikken i Sandefjor, reagerte Jørn Nicolaisen lynraskt da han var på vei til jobben.

- Jeg reise og hentet digitalkameraet og så sendte jeg bildene til dere fra jobben, sier han til Dagbladet.no. Han jobber like ved og kan knipset flere dramatiske bilder av brannen.

Vekker minner

- Jeg opplevde det som ganske dramatisk. Det var jo et par som døde i en brann på samme sted på slutten av 70-tallet, så det vekker gamle minner, sier Nicolaisen. Den gangen var det en stor industribrann i fabrikken.

Brannen startet i et fabrikkbygg der det ikke foregår produksjon for tiden. Det var tre personer i bygget da brannen startet, men komm seg ut, opplyser informasjonsdirektør Petter Christoffersen i Jotun til NTB.

- Det brant i taket på et lagerbygg for plast. Vi rykket ut med det vi hadde av brannmannskaper og arbeider nå med å få brannen under kontroll, sa daglig leder ved alarmsentralen i Sandefjord, Jan-Olav Vagle, til NTB i 10-tida.

Brannen kom raskt under kontroll og det var ikke fare for spredning. Det så likevel dramatisk ut med gule flammer som slikket opp av taket på bygningen.

- Bygget ligger ikke mer enn 20-25 meter unna andre bygninger på området, men på det nåværende tidspunktet er det ikke fare for spredning. Brannmannskapene arbeider nå med å få brannen under kontroll, sier Vagle.

Ifølge informasjonsdirektør Petter Christoffersen startet brannen i forbindelse med oppryddingsarbeider i bygningen.

- Det var produksjon av plast i bygningen fram til i fjor høst. Denne produksjonen er nå nedlagt, og det foregår oppryddingsarbeider i bygningen. Det var i forbindelse med slikt arbeid brannen startet, sier Christoffersen til NTB.

Jotun har ikke evakuert de øvrige bygningene på området.

PS: Dersom du tar bildet som vi tror vi er interessert i, kan du kontakte oss. Du kan ringe oss direkte på 22310959 eller sende epost til webmaster@dagbladet.no. På forsiden står det alltid hvem som er nettredaktør akkurat du, og du kan også sende epost direkte dit.

<B>DRAMATISK:</B> Det var dramatisk på brannstedet i morgentimene i dag. Store styrker hadde rykket ut.
<B>FLAMMER:</B> Flammene var tydelig synlig fra begyggelsen like ved, men det var aldri noen fare for at den skulle spre seg.