Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full fyr i Oslo-bygård

37 evakuert på Grünerløkka i morges. Flammene slo ut av vinduene.

 DRAMATISK:  Flammene slo ut av vinduene i leiligheten i 3. etasje i bygården på Olaf Ryes plass 4, og i morgentimene er det røyklukt over hele bydelen. MMS-FOTO: AMANDA ELDNES.
DRAMATISK: Flammene slo ut av vinduene i leiligheten i 3. etasje i bygården på Olaf Ryes plass 4, og i morgentimene er det røyklukt over hele bydelen. MMS-FOTO: AMANDA ELDNES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi og brannvesen i Oslo har hjulpet til med rask evakuering av alle de 27 beboerne i en bygård på Olaf Ryes plass 4 på Grünerløkka i morges.

I tillegg ble 10 beboere i Olaf Ryes plass 5 rett over gata evakuert.

- Det var en beboer i den fire etasjers bygården som ringte og varslet klokka 05.45. Brannen startet i 3. etasje, og det har vært stor flamme- og røykutvikling, opplyser vaktkommandør Ronnie Skaug i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Leiligheten der brannen startet var overtent, og flammene sto ut av vinduene da brannvesenet kom fram etter få minutter.

Ved 06.15-tiden var alle kommet trygt ut.

Spyler nabogårder - Brannvesenet har sju biler på stedet,og vi kjøler også ned fasadene på nabobyggene med vann for å hindre at brannen sprer seg. Det har vært endel røykutvikling i området, sier Skaug.

Litt før 06.30 har brannvesenet kontroll med brannen.

Fem til legesjekk Fire personer kjørt til legevakt for sjekk, mens en person er kjørt til Ullevål universitetssykehus med ukjent skadeomfang, melder NTB. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.
- Alle beboerne i Olaf Ryes plass 5 har kunnet dra tilbake til leilighetene, men vi vet ennå ikke når det blir mulig for beboerne å flytte hjem igjen i gården der det brant.

- Vanligvis er det minst seks timers etterslokking etter en slik brann, sier påtroppende vaktkommandør Arne Nurmi i brannetaten til Dagbladet ved 07.30-tiden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media