Full gjennomgang av Akers transaksjoner

Næringsminister Sylvia Brustad (Ap) forbereder seg på redegjørelse i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Sylvia Brustad (Ap) krever full gjennomgang av de interne transaksjonene mellom Aker ASA og Aker Solutions.

Fredag ettermiddag hadde statsråden et møte i departementet med styrelederen i holdingselskapet, Øyvind Eriksen, der hun ba om en gransking av verdifastsettelsen på de forskjellige selskapene som ble flyttet fra Aker ASA til det operative selskapet Aker Solutions.

Det siste selskapet eies av Aker Holding, som ble etablert i 2007 med det eneste formål å eie Aker Solutions fordi selskapet sto i fare for å bli solgt til utlandet av eieren, Aker ASA.

I Aker Holding er Aker ASA fortsatt største eier med 60 prosent, staten har 30 prosent mens de siste 10 prosent tilhører selskaper i Wallenberg-sfæren.

Styret avgjorde

Øyvind Eriksen, som tidligere var Røkkes advokat, ble i fjor høst ansatt som sjef for Aker-konsernet. Han er også styreleder i Aker Holding der de øvrige representantene er Berit Kjøll, Kristin Krohn Devold, Kjell Inge Røkke og en svensk representant fra Wallenberg-sfæren.

Under møtet på statsrådens kontor fredag ettermiddag sa Eriksen at han så raskt som mulig vil innkalle styret og treffe de nødvendige vedtak om gjennomgangen, eller granskingen som statsråden også kaller det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer