Full gjennomgang etter avsløring

Alarmen går på Stortinget etter Dagbladets sak fra regjeringskulissene. Frp vil kalle justisministeren inn på teppet. - Dette er svært lite tillitvekkende, sier Guri Melby om regjeringens håndtering av ukrainske soldater.

VARSLER GJENNOMGANG: Venstre-leder Guri Melby sier Dagbladets sak viser rot og somling i regjeringen mens krigen i Ukraina raser.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

VARSLER GJENNOMGANG: Venstre-leder Guri Melby sier Dagbladets sak viser rot og somling i regjeringen mens krigen i Ukraina raser.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet fortalte nylig at det går mot giganthøring i kontrollkomiteen. Det er regjeringens håndtering av norsk Ukraina-bistand som skal under lupen, etter påstander om rot, somling, og svak intern koordinering.

I går kunne Dagbladet også fortelle at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) stanset behandling av ukrainske soldater i Norge i vår.

Dette etter at Utenriksdepartementet først sa ja til forespørselen. Det gikk flere uker før Mehl ga Ukraina samme svar som UD tidlig ville gi.

- Rotete og tregt

Dette var opplysninger Mehl ikke ga Stortinget da hun forklarte seg, kunne Dagbladet også fortelle.

- Det er alvorlig at vi ikke fikk sårede ukrainske soldater til Norge tidligere på grunn av regjeringens somling. Denne saken har vært rotete og tregt håndtert fra regjeringen i flere måneder nå, i en sak som står om menneskeliv, sier Venstre-leder Guri Melby til Dagbladet.

- Hvis det nå viser seg at justisministeren har holdt tilbake informasjon fra Stortinget så er det svært lite tillitvekkende, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer