Etter Dagbladets avsløring:

Full gjennomgang

Etter den siste tidas skandaler rundt stortingsrepresentantenes særordninger, har flere partier tatt til orde for å kreve en full gjennomgang. Nå får de støtte fra den nye stortingspresidenten.

GJENNOMGANG: Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) og Stortingets direktør Marianne Andreassen etter møtet de hadde sammen fredag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB
GJENNOMGANG: Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) og Stortingets direktør Marianne Andreassen etter møtet de hadde sammen fredag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nyinnsatte stortingspresidenten Masud Gharahkhani (Ap) sier ja til en gjennomgang av stortingsrepresentantenes særordninger.

Flere partier har etter Dagbladets avsløringer tatt initiativ til en full gjennomgang av ordningene. Blant disse er MDG, som nylig sendte brev til stortingspresidenten om dette.

Nå får de altså støtte av Gharahkhani til å se på alle potensielle gullkantede ordninger.

Får ja

Gharakhani overtok rollen som stortingspresident i forrige uke etter at en ny pendlerboligskandale felte hans partikollega Eva Kristin Hansen.

I tillegg har Dagbladet den siste tida skrevet om flere gullkantede ordninger for stortingsrepresentantene, både doble feriepenger og feriepenger av etterlønn, ordninger som har fått eksperter til å reagere.

I et brev til Stortingets presidentskap i forrige uke foreslo MDG at det foretas en ekstern gjennomgang av stortingsrepresentantenes ordninger.

Partiet spesifiserte at denne gjennomgangen må ta for seg stortingsrepresentantenes ordninger sammenliknet med øvrige arbeidstakere, og at det ses på hvilke representanter som har benyttet ulike ordninger tilbake i tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer