Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full gransking etter at turbulens krevde liv

TOKYO (NTB-DPA-AP): Amerikanske luftfartsmyndigheter beordret i dag full gransking av flyulykken over Stillehavet i går kveld. En kvinne mistet livet og 102 andre passasjerer kom til skade da et passasjerfly fra selskapet United Airlines kom ut for kraftig turbulens i lufta mellom Japan og Hawaii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAMSLÅTT: Utslåtte passasjerer etter turbulensen som krevde livet til en kvinnelig medpassasjer - og skadde flere andre.

Foto: NTB/AP

 Den 32 år gamle Konomi Kataura fra Japan omkom etter at hun slo hodet i kabintaket. For 12 av de skadde var tilstanden så alvorlig at de måtte sendes til sykehus.

Falt 300 meter

Flyet kom inn i et område med svært urolig luft, som på fagspråket kalles turbulens, like etter at kabinpersonalet hadde servert middag.

 På båndopptak fra cockpiten hører man passasjerene skrike, og et videopptak tatt av en passasjer viser at surstoffmaskene ble sluppet ned fra taket over hvert sete.

  - Vi har nettopp kommet inn i turbulens, og flyet har falt 300 meter. Det er ikke noen fare for at vi skal styrte, sa piloten etter de kraftige rystelsene.

  Han gjentok denne beskjeden både på japansk og på engelsk, for å understreke at besetningen hadde full kontroll.

Motstridende

Ifølge en talsmann for United Airlines var lysskiltet med beskjed om at passasjerene skulle feste setebeltene slått på da flyet kom inn i turbulensen.

 Det betyr at alle passasjerer skulle ha sittet fastspent i sine seter, og ikke vandret rundt i midtgangene eller andre steder.

  Men ifølge japanske media var det ikke gitt noen beskjed om turbulens, og lysskiltene med beskjed om å feste setebeltene var heller ikke tent.

 Uhellet intraff omtrent 1800 kilometer øst for Tokyo, mens jumbojet-flyet befant seg over åpent hav.

Ukjent

United Airlines' kontor i Japan sendte senere ut en erklæring der det het at selskapet ikke vil antyde noen mulig årsak til ulykken eller komme med andre kommentarer før amerikanske myndigheter har gjennomført en offisiell gransking.

<B>LAMSLÅTT:</B> Utslåtte passasjerer etter turbulensen som krevde livet til en kvinnelig medpassasjer - og skadde flere andre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!