Full gransking etter at turbulens krevde liv

TOKYO (NTB-DPA-AP): Amerikanske luftfartsmyndigheter beordret i dag full gransking av flyulykken over Stillehavet i går kveld. En kvinne mistet livet og 102 andre passasjerer kom til skade da et passasjerfly fra selskapet United Airlines kom ut for kraftig turbulens i lufta mellom Japan og Hawaii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LAMSLÅTT: Utslåtte passasjerer etter turbulensen som krevde livet til en kvinnelig medpassasjer - og skadde flere andre.

Foto: NTB/AP

 Den 32 år gamle Konomi Kataura fra Japan omkom etter at hun slo hodet i kabintaket. For 12 av de skadde var tilstanden så alvorlig at de måtte sendes til sykehus.

Falt 300 meter

Flyet kom inn i et område med svært urolig luft, som på fagspråket kalles turbulens, like etter at kabinpersonalet hadde servert middag.

 På båndopptak fra cockpiten hører man passasjerene skrike, og et videopptak tatt av en passasjer viser at surstoffmaskene ble sluppet ned fra taket over hvert sete.

  - Vi har nettopp kommet inn i turbulens, og flyet har falt 300 meter. Det er ikke noen fare for at vi skal styrte, sa piloten etter de kraftige rystelsene.

  Han gjentok denne beskjeden både på japansk og på engelsk, for å understreke at besetningen hadde full kontroll.

Motstridende

Ifølge en talsmann for United Airlines var lysskiltet med beskjed om at passasjerene skulle feste setebeltene slått på da flyet kom inn i turbulensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer