Full gransking etter Dagbladets avsløring om Ivar, som døde i reimer

Fylkesmannen i Troms gjør kuvending og vil nå til bunns i saken.

DØDE I BELTESENG: Hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet på hender og føtter til beltesenga på psykiatrisk klinikk på Åsgård sykehus i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat
DØDE I BELTESENG: Hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet på hender og føtter til beltesenga på psykiatrisk klinikk på Åsgård sykehus i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Prinsipielt er vi glade for at Helsetilsynet skal se oss i kortene. Det er vi bare tjent med, sier klinikksjef på Allmennpsykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til Dagbladet.

Torsdag 2. mai skrev Dagbladet om hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64), som døde reimet på hender og føtter i belteseng på Åsgård sykehus i Tromsø 4. juli 2011.

Fylkesmannen i Troms mottok en såkalt § 3-3-melding fra sykehuset om det uventede dødsfallet, men så ingen grunn til å åpne tilsynssak mot Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Sterke reaksjoner Etter Dagbladets omtale av Granbergs død, gjorde Fylkesmannen i Troms ved Fylkeslegen en ny vurdering av om de burde granske dødsfallet. Fylkeslegen opprettholdt at de ikke så noen grunn til å gå sykehusets behandling av Ivar Granberg nærmere etter i sømmene.

- Dette er en tragisk sak, men vi ser at UNN i denne saken har gjort de tiltak som trengs for å kunne legge en pasient i reimer. Det kan hende at pasienten var alvorlig hjertesyk da han ble lagt i reimer, og at han skulle vært lagt inn på intensiven og ikke på psykiatrisk, men det blir bare spekulasjoner, uttalte assisterende fylkeslege i Troms, Klaus Melf, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer