- Full gransking etter nesten-kapring av israelsk fly

Israelske luftfartsmyndigheter har satt i verk full gransking etter at en mann søndag forsøkte å kapre et El Al-fly på vei til Tyrkia ved hjelp av en lommekniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen, den 23 år gamle israelske statsborgeren Tawfik Fukara, trakk kniven rett før landing i Istanbul, truet en flyvertinne og forsøkte å ta seg inn i førerkabinen. Så langt kom han aldri, før han ble lagt i gulvet av to sikkerhetsvakter som befant seg på flyet.

El Als flight 581 hadde 170 passasjerer om bord da dramaet utspant seg. Flyet varslet straks kontrolltårnet i Istanbul om at det hadde funnet sted en «terroristhendelse» om bord.

Etter landing ble flyet plassert et stykke unna terminalbygningen, og omringet av tyrkiske soldater. Den angivelige flykapreren ble overlatt til tyrkisk politi.

Ifølge den israelske avisen Ha'arets vil mannen senere bli overlatt til den israelske sikkerhetstjenesten.

Sjokkbølger

Tawfik Fukaras bakgrunn er ikke kjent, bortsett fra at han skal være en palestiner med israelsk statsborgerskap. At han greide å få med seg en lommekniv om bord i flyet har skapt sjokkbølger i Israel.

Det israelske flyselskapet El Al regnes som et av verdens sikreste, og har væpnede vakter både ved innsjekkingsskrankene og om bord i flyene. Selskapet har også utstyrt sine fly med forsterkede dører inn til førerkabinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer