Full hackerkrig i Kina

I et av de mest avanserte hackerangrepene i Kinas historie, skal Falun Gong ha klart å koble seg til et satellittsystem som sender TV-signaler til hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til i dag sa kinesiske myndigheter at Falun Gong har klart å hacke seg inn på satellittsystemet som sender TV-signaler til hele Kina. Myndighetene sendte ut en 1100 ord lang melding på det statsregulerte nyhetsbyrået Xinhua News Agency. Der hevdet de at Falun Gong-medlemmer hadde sendte ulovlige programmer over satellittsystemet Sinosat fra Taipei i Taiwan.

- Ved å gjøre dette, forstyrrer Falun Gong den offentlige ro og orden, sier kinesiske myndigheter til nyhetsbyrået.

Falun Gong:

· Falun Gong er en verdensomspennende bevegelse grunnlagt av Li Hongsi for åtte år siden.
· Tankene er hentet fra buddhisme og taoisme. Fysiske og åndelige øvelser står sentralt.
· De bruker avansert teknologi for å verve flere tilhengere og har hjemmesider på Internett i Asia, USA, Storbritannia, Canada, Israel og Australia.
· Myndighetene i Kina har erklært bevegelsen for forbudt.

Kinesiske talsmenn sier at videoene som er vist inneholder reaksjonær propaganda, og at de truer den sosiale stabiliteten.

15 dømt for hacking

Lørdag ble det kjent at 15 av Falun Gongs medlemmer er dømt for å ha koblet seg på kabel-TV-nettverk i Nordøst-Kina, og sendt opptak der de protesterer mot kinesiske myndigheters kamp mot gruppa. Flere av dem fikk 20 år bak murene.

Dommene er blant de lengste mot Falun Gong-medlemmer siden myndighetene bannlyste organisasjonen for tre år siden, og på linje med de lengste dommene som er gitt til politiske motstandere i landet, skriver Washington Post.

Fredelig kamp

I en pressemelding fra Falun Gong, tar de sterk avstand fra rettssystemets behandling av sakene.

- Ved å sende programmer som viser hva som virkelig skjer i Kina, utøver medlemmene av Falun Gong sin rett til ytringsfrihet ved å bruke fredelige midler som ikke skader noen.

- Gjennom historien har de som slåss mot urettferdighet på en fredfull måte, blitt kalt helter. I denne liksom-rettssaken, blir de stemplet som kriminelle, skriver de.

Ifølge det internasjonale nyhetsbyrået AP hersker det liten tvil om at myndighetene føler seg grundig latterliggjort av organisasjonens hackerangrep.

PROTESTERER: Falun Gong protesterer mot brudd på menneskerettigheter i Kina. Nå tar de i bruk satellitter i kampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer