Luftfartstilsynet lot pilot med rusproblemer fortsette å fly:

Full helikopterpilot havarerte - ville kikke på rever ved Reisadalen

Luftfartstilsynet slaktes i fersk rapport.

HARD LANDING: Her står helikopteret på bakken i Reisadalen, etter en heller vinglete flytur fra Alta mot Kiruna. Foto: Havarikommisjonen.
HARD LANDING: Her står helikopteret på bakken i Reisadalen, etter en heller vinglete flytur fra Alta mot Kiruna. Foto: Havarikommisjonen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Havarikommisjonens rapport om en helikopterulykke i Reisadalen i august i fjor inneholder flengende kritikk mot Luftfartstilsynet.

Til tross for advarsler fra den svenske Transportstyrelsen til Luftfartstilsynet om pilotens forhold til alkohol helt fra 2012, fikk han fortsette å fly.

Han hadde blant annet blitt dømt for å kjøre bil i ruspåvirket tilstand i september 2011.

«Luftfartstilsynet har opplyst at de i denne perioden ikke hadde en bemannet sjefslegestilling, og at det oppstod svikt i interne rutiner for håndtering av slike opplysninger. Derved fikk denne informasjonen ingen konsekvenser for fartøysjefens norske helikoptersertifikat», heter det i rapporten.

- Luftfartstilsynet håndterer alltid saker om alkohol svært strengt, og normalt sett blir slike bekymringsmeldinger fanget opp. I dette tilfellet gjorde vi en feil. Det er svært beklagelig, og skal ikke skje, sier kommunikasjonsdirektør Frank Gøran Nordheim i Luftfartstilsynet til Dagbladet og fortsetter:

- Vår interne svikt skjedde i 2012. Vi har siden den gang fulgt opp våre interne rutiner for å prøve å unngå at slikt skjer igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer