Full Høyre-forvirring om bonusfesten

- Selv om det fremstår som at vi er uenige så er ikke det tilfellet, sier Svein Flåtten.

-VET IKKE DETALJENE: Nikolai Astrups kollega i Høyre, Svein Flåtten, stiller spørsmål til om Astrup vet nok om Cermaq-saken. Foto: Morten Holm / Scanpix
-VET IKKE DETALJENE: Nikolai Astrups kollega i Høyre, Svein Flåtten, stiller spørsmål til om Astrup vet nok om Cermaq-saken. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Veldig uheldig, sier Høyres Svein Flåtten om lederbonus innført i det statlige selskapet Cermaq. - Godt begrunna, sier Høyres Nikolai Astrup om samme bonus.

Cermaq har innført en saftig bonus til enkelte i ledelsen. Ifølge Dagens Næringsliv kom bonusen i forbindelse med et mulig oppkjøp, som et forsøk på å beholde de samme personer i ledelsen inntil situasjonen for firmaet ble avklart.

De to største borgerlige partiene, Høyre og Frp, fremsto i går som alt annet enn enig om ekstrabonusene til ledelsen i Cermaq. Overfor Dagbladet kalte Frp bonusen "en uting", mens Høyres talsperson i saken, Nikolai Astrup, omtalte bonusen som "godt begrunnet".

«Veldig uheldig» Næringspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, siteres imidlertid i torsdagens Dagens Næringsliv i går på at han også ser på bonusen som «veldig uheldig». Når Dagbladet konfronterer Flåtten med Høyres sprikende bonussvar, sier han følgende:

- At det fremstår som en uenighet kommer av at vi to svarte på to forskjellige spørsmål. Jeg snakket om Giskes håndtering av saken, og regelverk rundt bonuser, mens Astrup snakket om noe annet.

- Men dere uttaler dere om den samme bonusen i det samme selskapet, der den ene kaller bonusen uheldig og den andre sier den er vel begrunna. Ser det ikke da ut som dere er uenige?

-    Jo, men det spørs om Astrup vet noe om selve bakgrunnen til saken. Ingen av oss kjenner detaljene i saken. Selv om det fremstår som det er uenighet i Høyre om dette, så er det ikke det. Nikolai Astrup mener ikke noe annet om dette.

- Så om Astrup egentlig mener noe annet så bør han mene det Høyre mener?

- Jeg tror vi er enige i denne saken. Det er ingen uenighet i Høyre om lederlønnsproblematikken, dette har aldri vært diskusjonstema i partiet.

- Så hva mener egentlig Høyre om bonusen i Cermaq?

- Høyre mener vi skal fortsette å ha et strengt regelverk for bonuser og lederlønninger. Vår oppfatning er at Cermaq her har gått ut over retningslinjene for bonuser, sier Flåtten.

- Ingen motsetning Næringsminister Trond Giske (Ap) har bedt Cermaq om en redegjørelse om den innførte lederlønnsordningen. Det støtter Flåtten.

- Vi mener det er riktig av Giske å sjekke ut hva som har skjedd i selskapet, fordi det fremstår som uheldig at det kommer opp en slik bonussak, sier han.

Astrup sier til Dagbladet at han deler Flåttens kritikk av Giske.

- Er det sånn at spørsmålet om statlige lederlønninger skaper splid i Høyre?
- Overhodet ikke. Det er ingen motsetning i det vi har uttalt, sier han.

UHELDIG: Høyres Svein Flåtten avviser at det er uenighet i Høyre om lederlønninger. Det bare ser sånn ut.  Foto: Knut Falch / SCANPIX
UHELDIG: Høyres Svein Flåtten avviser at det er uenighet i Høyre om lederlønninger. Det bare ser sånn ut. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer