Baneheia-saken:

Full isfront

Jan Helge Andersen tviholder på at han har fortalt sannheten om at han og Viggo Kristiansen var sammen om Baneheia-drapene. Kristiansen og hans advokat er ikke i tvil: - Vi kan bevise at Andersen lyver.

BANEHEIA-SAKEN: Mikkel Tronsrud i Viggo Kristiansens støttegruppe mener det er klare bevis i saken, og at forklaringen til Jan Helge ikke stemmer. Video: Bjørge Dahle Johansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18. februar 2021 kan vise seg å bli vendepunktet i en av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Spørsmålet om Viggo Kristiansen var sammen med Jan Helge Andersen om drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) den 19. mai i 2000, skal igjen opp i rettssystemet.

Gjenopptakelseskommisjonen har sagt sitt. Kristiansens sjuende begjæring om gjenåpning ble til slutt hørt, etter tre og et halvt års ventetid. Nå er den videre prosessen opp til påtalemyndigheten.

De skal avgjøre om drapsdømte Kristiansen skal frifinnes eller få en fullverdig rettssak med mulighet til å reinvaske seg.

- Har fortalt sannheten

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for barnedrapene i Kristiansand, og slapp i 2016 ut på prøveløslatelse. Til tross for kommisjonens beslutning holder han fast på sin versjon om hva som skjedde i Baneheia - at han aldri var alene om å voldta og drepe de to jentene.

- Jeg har fortalt sannheten. Jeg gjorde ikke dette alene, sier Andersen i et intervju med Fædrelandsvennen etter å ha fått nyheten om at han etter avgjørelsen risikerer å måtte stille som vitne i saken han selv ble dømt i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer