Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

\'Full Jeltsin drepte motorsyklist\

Påstand i ny bok om den russiske eks-presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Boris Jeltsins tidligere livvakt som kommer med påstanden i en bok om Jeltsins tid i Kreml. I boka skriver livvakten Alexander Korzhakov at Jeltsin etter påkjørselen skjulte hva som hadde skjedd.

Korzhakov er nå medlem av det russiske parlamentet.

Hendelsen skjedde på et tidspunkt da Vesten, ifølge Korzhakov, hadde stor tillit til Boris Jeltsin. Noen nærmere dato oppgis ikke. Jeltsin og livvakten hadde drukket alkohol og tatt badstue i timesvis om natten da Jeltsin bestemte seg for å ta en kjøretur, skriver Expressen.

Men på veien sto en bil og en motorsyklist, og bilisten og motorsyklisten snakket sammen. Jeltsin klarte ikke å svinge unna, og han klarte heller ikke å bremse bilen ned.

- Kanskje tok han feil av bremsene og gasspedalen, sier Korzhakov ifølge den svenske avisa.

Motorsyklisten ble alvorlig skadet. Ulykken ble dysset ned for ikke å skade Jeltsins rykte og politiske makt. Trafikkofferet ble behandlet av russiske leger, men døde et halvt år etter ulykken. Mannen hadde ikke familie.

- En fryktelig situasjon, sier den tidligere livvakten.

Boris Jeltsin har ikke kommentert påstandene.

BLID BORIS: Dronning Sonja tok det som en dronning da Jeltsin tok et godt tak i damene under et norgesbesøk i 1996. Foto: SCANPIX
BLID BORIS: Dronning Sonja tok det som en dronning da Jeltsin tok et godt tak i damene under et norgesbesøk i 1996. Foto: SCANPIX Vis mer
JENKA: Jeltsin under en konsert i Moskva.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media