Pleiepengeordningen:

Full jubel etter snuoperasjon: - En enorm lettelse

- Viser at det nytter å slåss, selv når du har regjeringen mot deg, sier SV-leder Audun Lysbakken.

LETTET: Elin Gunnarsson og sønnen William kan puste lettet ut, etter at KrF har fått gjennomslag for å endre graderingsregelen. Nå kan Elin ta hånd om sønnen med økonomisk trygghet i ryggen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
LETTET: Elin Gunnarsson og sønnen William kan puste lettet ut, etter at KrF har fått gjennomslag for å endre graderingsregelen. Nå kan Elin ta hånd om sønnen med økonomisk trygghet i ryggen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For en superlettelse! Det blir en kjempebelastning mindre i hverdagen, å vite at jeg på lik linje med andre skal ha en trygg inntekt. Å få anerkjennelse for at den jobben jeg gjør er viktig, sier Elin Gunnarsson til Dagbladet.

Elin er alenemor til William, som har en sjelden muskelsykdom. Han er avhengig av respirator for å puste, og trenger tilsyn av assistenter hvert minutt døgnet rundt.

Siden regjeringen innførte den nye pleiepengeordningen høsten 2017, har hun måttet kjempe med nebb og klør for å få økonomisk støtte til å ta vare på sønnen.

Fredag morgen, i forkant av KrFs landsmøte, kunne Dagbladet avsløre at partiet har fått med seg regjeringen på å endre graderingsregelen i den omstridte pleiepengeordningen.

Rammet hardt

Graderingsregelen reduserer tilskuddet til foreldrene dersom barnet får tilsyn for eksempel på skole, i barnehage, eller en annen etablert avlastningsordning, selv om foreldrene i realiteten ofte må være i beredskap eller har våket store deler av natta, slik som Elin.

Ekspertene har rast, og kalt ordningen dypt urettferdig, brutal og grunnlovsstridig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer