Likekjønnede ekteskap

Full jubel for homo- ekteskap i Australia

Nasjonalforsamlingen i Australia åpner for likekjønnet ekteskap, i tråd med resultatet fra en folkeavstemning i november.  

DEBATT: Debatten startet i Representantenes hus denne uken angående likekjønnet ekteskap i Australia. Da parlamentsmedlem Tim Wilson skulle tale, skjedde det noe helt spesielt. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

61,6 prosent stemte for å åpne for likekjønnet ekteskap i folkeavstemningen 15. november, der over 80 prosent av landets stemmeberettigede deltok.

Senatet i nasjonalforsamlingen sa ja til likekjønnet ekteskap to uker senere, og torsdag ble en ny lov som åpnet for dette, vedtatt i underhuset.

FULL JUBEL: Det var full jubel på tvers av partiene da ekteskap mellom likekjønnede ble vedtatt i i det australske parlamentet i natt. Foto: AAP / Lukas Coch /REUTERS / NTB scanpix
FULL JUBEL: Det var full jubel på tvers av partiene da ekteskap mellom likekjønnede ble vedtatt i i det australske parlamentet i natt. Foto: AAP / Lukas Coch /REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Den nye loven ble vedtatt med 146 mot fire stemmer, og da resultatet var klart brøt jubelen løs i salen.

- For en dag for kjærlighet, likestilling og respekt! Australia har gjort det, sa statsminister Malcolm Turnbull til de folkevalgte.

- Alle australiere har får sagt sitt, og de sa at det er greit, få det gjort, sa han.

Den nye loven trer i kraft søndag, og par av samme kjønn kan da anmode om å få gifte seg. Deretter må de vente i én måned før vielsen kan finne sted.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer