Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full klimakrangel mellom finansvenner

Det har blåst kraftig opp mellom Øystein Stray Spetalen og Gunhild Stordalen i en krangel om klimaendringer.

I STRUPEN PÅ VENNEN: I kronikken «Spetalens klimaskrøner» skriver Gunhild Stordalen at Spetalen viderebringer feilaktige påstander fra britiske Mail on Sunday fra i fjor høst. Hun skriver at Met Office, som tilsvarer Meteorologisk Institutt, allerede dagen etter artikkelen avviste at temperaturen på jorden ikke har steget på 16 år.
I STRUPEN PÅ VENNEN: I kronikken «Spetalens klimaskrøner» skriver Gunhild Stordalen at Spetalen viderebringer feilaktige påstander fra britiske Mail on Sunday fra i fjor høst. Hun skriver at Met Office, som tilsvarer Meteorologisk Institutt, allerede dagen etter artikkelen avviste at temperaturen på jorden ikke har steget på 16 år. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det er nå 4 prosent mer snø enn gjennomsnittet på den nordlige halvkule. Det har ikke vært temperaturøkning på 16 år og bestanden av isbjørn er nå minst 25.000 mot 5.000 i 1960».

Slik siterte Finansavisen i går en e-post fra finansmannen Øystein Stray Spetalen.

Artikkelen får nå Gunhild Stordalen til å gå til stormangrep på Spetalen. At hun og hennes mann Petter Stordalen er gode venner av den kjente investoren, hindrer henne ikke i å gå hardt til verks.

- Inntatt baren I kronikken «Spetalens klimaskrøner» skriver Gunhild Stordalen at Spetalen viderebringer feilaktige påstander fra britiske Mail on Sunday fra i fjor høst. Hun skriver at Met Office, som tilsvarer Meteorologisk Institutt, allerede dagen etter artikkelen avviste at temperaturen på jorden ikke har steget på 16 år.

«Jeg har lenge håpet at hans innstilling til klimaspørsmålet utelukkende har vært for å provosere når han kjeder seg som mest i middagsselskaper, men i gårsdagens utgave av Finansavisen virket det som om han har forlatt middagsbordet og inntatt baren», skriver hun i en epost til Dagbladet. «Øystein er god venn av meg, men en dårlig venn av klimaet», skriver Gunnhild Stordalen til Dagbladet.
Hun får støtte av sin mann Petter Stordalen. «Jeg er superstolt av Gunhild, kronikken beviser for meg at Øystein har mer peiling på aksjer enn global oppvarming», skriver Stordalen, og fortsetter: «Sånn jeg kjenner Øystein er han fortsatt en av våre beste venner også etter denne kronikken».
- Klimareligionen
Øystein Stray Spetalen reagerer sterkt når han får referert det Gunnhild Stordalen skriver.

«Når det gjelder klimareligionen er jeg kun agnostiker. Jeg har kun sendt ut en artikkel med referanse til observasjoner fra NASA og Met Office, som viser at temperaturen på jorden har falt jevnt i 16 år», skriver han i en epost til Dagbladet.

- MER PEILING PÅ AKSJER ENN KLIMA: 
«Jeg er superstolt av Gunhild, kronikken beviser for meg at Øystein har mer peiling på aksjer enn global oppvarming», skriver Petter Stordalen (t.v.) om sin kones kronikk om vennen Øyvind Stray Spetalen. Foto: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX
- MER PEILING PÅ AKSJER ENN KLIMA: «Jeg er superstolt av Gunhild, kronikken beviser for meg at Øystein har mer peiling på aksjer enn global oppvarming», skriver Petter Stordalen (t.v.) om sin kones kronikk om vennen Øyvind Stray Spetalen. Foto: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX Vis mer

Spetalen skriver at han ikke har nok CO2-kunnskap til å konkludere, men at han som utdannet geolog har gode forutsetninger for å lese fagartikler.

«Jeg stiller ikke spørsmål for å provosere men for å tilegne meg kunnskap», skriver han.

Siterer Ibsen «Min naturvitenskapelige bakgrunn gjør at jeg vet det kan koste deg dyrt å være skråsikker på det ene eller det andre innen vitenskapen», skriver Spetalen.

Han skriver også at han i motsetning til CO2-fanatikerne ikke blir rasende når han mottar vitenskapelige rapporter med ulike konklusjoner og statistikker.

«Enhver som stiller spørsmål rundt klimadiagnosen skal bli latterliggjort. Jeg bare stiller spørsmål. Den som står alene har rett, sa Ibsen», skriver Spetalen i sin epost til Dagbladet. Stolt av kona

TIL ANGREP PÅ VENN: «Det er nå 4 prosent mer snø enn gjennomsnittet på den nordlige halvkule. Det har ikke vært temperaturøkning på 16 år og bestanden av isbjørn er nå minst 25.000 mot 5.000 i 1960».

Slik siterte Finansavisen i går en e-post fra finansmannen Øystein Stray Spetalen.

Artikkelen får nå Gunhild Stordalen til å gå til stormangrep på Spetalen. At hun og hennes mann Petter Stordalen er gode venner av den kjente investoren, hindrer henne ikke i å gå hardt til verks. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX
TIL ANGREP PÅ VENN: «Det er nå 4 prosent mer snø enn gjennomsnittet på den nordlige halvkule. Det har ikke vært temperaturøkning på 16 år og bestanden av isbjørn er nå minst 25.000 mot 5.000 i 1960». Slik siterte Finansavisen i går en e-post fra finansmannen Øystein Stray Spetalen. Artikkelen får nå Gunhild Stordalen til å gå til stormangrep på Spetalen. At hun og hennes mann Petter Stordalen er gode venner av den kjente investoren, hindrer henne ikke i å gå hardt til verks. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX Vis mer
BESTEVENNER: «Sånn jeg kjenner Øystein er han fortsatt en av våre beste venner også etter denne kronikken», skriver Petter Stordalen (t.v.). Foto: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX
BESTEVENNER: «Sånn jeg kjenner Øystein er han fortsatt en av våre beste venner også etter denne kronikken», skriver Petter Stordalen (t.v.). Foto: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media