Full klinsj om homoterapi

Blir det et forbud mot homoterapi slik regjeringen lovte for halvannet år siden? Arbeiderpartiets tålmodighet er nå oppbrukt.

UTREDES: Et forbud mot homoterapi utredes fortsatt og det er ennå ikke klart om regjeringen fremmer forslaget for Stortinget før valget. Foto: Heiko Junge / NTB
UTREDES: Et forbud mot homoterapi utredes fortsatt og det er ennå ikke klart om regjeringen fremmer forslaget for Stortinget før valget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gråtkvalt Trine Skei Grande (V) reagerte i desember 2019 sterkt da opposisjonen tvilte på om regjeringen kom til å innføre et forbud mot homoterapi.

Grande var da kulturminister og Venstre-leder og forsikret Stortinget om at regjeringen var for et forbud mot homoterapi - selv om de stemte mot det i Stortinget.

Saken skulle bare utredes først.

Nå - halvannet år seinere - er et forbud mot homoterapi, som handler om å endre som regel unge folks seksuelle legning, fortsatt i det blå. Tross regjeringens lovnader.

- Det har gått et og et halvt år siden Grande sto i stortingssalen og sa at regjeringen bare skulle utrede et forbud mot homoterapi. Nå viser det seg at vi ble holdt for narr, sier Anette Trettebergstuen (Ap) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Ap: - Vi advarte

Saken kom opp på nytt i stortingssalen denne uka da nåværende kulturminister Abid Raja (V) - ifølge Arbeiderpartiet - sådde ny tvil på om regjeringen egentlig ønsker å innføre et forbud.

- Vi advarte mot dette i desember 2019 da regjeringen sa de bare skulle utrede. Hvorfor har det tatt halvannet år? KrF er imot og vil ikke ta i spørsmålet, regjeringen kommer ikke til å levere noe forbud. Nå er snart stortingsperioden over, vi har ikke fått noen utredning og heller ikke noe forbud, sier en oppgitt Trettebergstuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer