Full kollaps for Arbeiderpartiet i ny TV 2-måling

Arbeiderpartiet faller 4,5 prosent og får bare 32,7 prosent på TV 2s januarmåling. 

FALLER: Aps oppslutning på 32,7 er det nest laveste for partiet Jonas Gahr Støre overtok som partileder for to og et halvt år siden. Foto: NTB Scanpix
FALLER: Aps oppslutning på 32,7 er det nest laveste for partiet Jonas Gahr Støre overtok som partileder for to og et halvt år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet faller 4,5 prosent og får bare 32,7 prosent på TV 2s januarmåling. Samtidig går alle de borgerlige partiene fram, De Grønne mister sitt ene mandat og Sp setter nye rekorder.

De fire borgerlige partiene har flertall med 89 mandater på den første målingen Kantar TNS (tidligere TNS Gallup) har laget for TV 2 i valgåret 2017.

Aps oppslutning på 32,7 er det nest laveste for partiet Jonas Gahr Støre overtok som partileder for to og et halvt år siden. Bakgrunnstallene viser at Ap mister oppslutning blant velgere mellom 30 og 59 år, særlig blant menn som er i arbeid.

Samtidig gjør Senterpartiet sin beste måling hos TV 2 på nesten 20 år med 8,4 prosent, en fremgang på 2,4 prosentpoeng.

- Det var trivelige tall. Jeg tror mange ser at vi står for noen verdier og et samfunnssyn som de kjenner seg igjen i, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Høyre øker 1,5 prosentpoeng til 24,5 prosent, mens Fremskrittspartiet går opp 0,3 til 13,6 prosent. Kristelig Folkeparti går fram 1 prosentpoeng til 5,3 prosent og Venstre går fram med 0,8 til 4,8 prosent. Sosialistisk Venstreparti kryper over sperregrensen med 4,7 prosent (+0,8). Rødt får 2,6 (+ 0,9), noe som gjør partiet større enn MDG som bare får 1,9 prosent (- 2,6).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer