Full konflikt mellom Røkke og Regjeringen

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen vil skjerpe kravene til fiskelevering. Aker Seafoods-eier Kjell Inge Røkke raser.

RASER: Kjell Inge Røkke har måtte tåle sterke beskyldninger om juks og systematiske forsøk på å svekke forpliktelsene hans Aker Seafoods har til å levere fisk til anlegg langs kysten i Nordland, Troms og Finnmark. Han raser mot de nye forslagene om å stramme inn på regelverket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RASER: Kjell Inge Røkke har måtte tåle sterke beskyldninger om juks og systematiske forsøk på å svekke forpliktelsene hans Aker Seafoods har til å levere fisk til anlegg langs kysten i Nordland, Troms og Finnmark. Han raser mot de nye forslagene om å stramme inn på regelverket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår en kraftig innstramming av reglene for trålernes leveringsplikt av fisk til landanleggene. Fiskerimilliardær Kjell Inge Røkke reagerer kraftig og mener regjeringen gjør det umulig å drive ansvarlig.

I høringsnotatet som regjeringen nå sender ut, foreslår regjeringen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) i spissen flere modeller og løsningsforslag. En modell innebærer at tilbudsplikten økes til å omfatte all torsk og hyse som fanges på det aktuelle fartøyet.

Regjeringen foreslår også å innføre kjøpsplikt for 70 prosent av tilbudspliktig torsk og hyse, når tråler og landanlegg har samme eier.

- Jeg er opptatt av å sikre arbeidsplassene langs kysten og at ordningen med leveringsvilkår skal fungere etter sin hensikt. Jeg sender nå på høring flere forslag til endringer som skal sikre at mer fisk landes der den opprinnelig var ment å landes. Dette er for å bringe ordningen nærmere intensjonen slik den var før 2003, sier Berg-Hansen.

Fiskeriministeren understreker at ordningen med leveringsvilkår for torsketrålerne skal sikre at fiskeforedlingsbedrifter i Finnmark, Troms og Nordland skal få tilgang på råstoff av torsk og hyse, særlig i deler av året når kystflåten ikke leverer særlig mye fangst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer